Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

AD OnlineMeer geluidsmetingen rond Rotterdam The Hague Airport

Tegenvaller voor jubilerende luchthaven. ‘Jammer dat luchthaven verantwoordelijkheid niet neemt’

De samenloop van omstandigheden had voor de luchthaven Rotterdam The Hague Airport beter gekund. 

Het aantal geluidsmetingen in woonwijken rond Rotterdam The Hague Airport wordt de komende tijd flink opgevoerd. Dat gebeurt op kosten van de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam. Zo kunnen omwonenden op tal van plekken professionele geluidsmetingen in hun omgeving laten verrichten, zodat de overlast beter in kaart kan worden gebracht.

Meer Meetpunten vliegoverlast

De actiegroep Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) schakelde eerder al een meetinstituut in om geluid en luchtkwaliteit (ultrafijnstof) te meten. Het benodigde geld - 13.000 euro - haalde BTV op via crowdfunding. De stille periode leek de BTV een goed moment voor een nulmeting van geluid en luchtkwaliteit, zodat een goede vergelijking kan worden gemaakt met periodes waarin veel gevlogen wordt. Daarvoor huurde BTV Sensornet in, een instituut dat ervaring heeft metingen rond luchthavens.

Bron: AD, 2 oktober 2021

VERENIGINGS NIEUWS

  • Geslaagde presentatie BTV op Sociale Straat

    Op 9 oktober was in Rotterdam Overschie een braderie gecombineerd met de Sociale Straat. De BTV had hier een duidelijke zichtbare plaats.

    Lees meer...  
  • Stand bemanning (M/V) gezocht

    Voor een presentatie op de Culturele Straat, op zaterdag 9 oktober in Rotterdam-Overschie

    Lees meer...  
  • Mutatie bestuur

    Wegens verhuizing en andere werkzaamheden hebben wij helaas afscheid moeten nemen van Ivana Citterbartova als bestuurder.

    Lees meer...  
  • Machtigings formulier ALV-2021 gesloten.

    Lees meer...