Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Informatieavond over de luchtkwaliteit in Hillegersberg-Schiebroek

Turkish AirLines2

 

Op woensdag 5 maart organiseren D66, GroenLinks en PvdA een informatieavond over de luchtkwaliteit in Hillegersberg-Schiebroek.

Veel bewoners maken zich zorgen over de luchtverontreiniging als gevolg van het vele autoverkeer om en in de deelgemeente en het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport. En dan komt straks nog de A13/A16 er als ‘sluitstuk’ bij.

Het wordt geen politiek debat, maar een avond om bewoners te informeren hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in hun woonomgeving, hoe en waar dat gemeten wordt, of het vliegveld een rol speelt en over effecten op de gezondheid. Maar ook over de vraag wat iedereen kan bijdragen om de lucht schoner te krijgen. De avond wordt gehouden in wijkaccommodatie De Castagnet, Larikslaan 200 Vanaf 19.30 is de zaal open en om 20.00 uur begint het programma. De GGD, DCMR, Rotterdam The Hague Airport, Milieudefensie, het Rotterdams Milieucentrum en de BTV (Bewoners tegen vliegveldoverlast) nemen deel. Avondvoorzitter is Emile Schelvis. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen. Dat kan mede aan de voorzitter van BTV-Rotterdam, mw. Letty Bekedam.
Bron: Uitgaansagenda RotterdamCopyright ©  BTV-RotterdamAirport 2019 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Rapportage van de Werkgroep Hinder Beperking van de CRO

  Omwonenden konden afgelopen zomer hinderbeperkende maatregelen indienen rond vliegtuigoverlast vanaf RTHA. Deze oproep kwam van de CRO, de Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Rotterdam.

  Lees meer...  
 • aankondiging ALV 2020

  Hiermee geeft het bestuur te kennen dat de eerst komende Algemene Leden Vergadering (ALV) gepland staat voor dinsdag 24 maart 2020.

  Lees meer...  
 • Uitnodiging Informatie-avond effecten luchtvervuiling en geluidsoverlast

  U wordt uitgenodigd deze bijeenkomst in Rotterdam Hillegersberg gratis bij te wonen.

  Lees meer...  
 • DEMONSTRatie Schiphol

  Greenpeace organiseert Protestfestival Schiphol op 14 en 15 december. Kom ook en doe mee!

  Lees meer...