Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Boeing 777 van Turkish Airline op RotterdamTurkish Airlines op RTHA

ROTTERDAM - Turkish Airlines is dinsdagmiddag begonnen met haar vluchtuitvoering vanuit Istanbul op Rotterdam The Hague Airport (RTM). Het eerste toestel van de Turkse maatschappij landde even voor drie uur in Rotterdam, met Temel Kotil, de CEO van de airline aan boord. Turkish gaat in eerste instantie vier vluchten per week op RTM uitvoeren, maar kijkt nu al naar meer.

"Een Boeing 777-300ER naar Rotterdam, waarom niet?", zei Kotil na aankomst, met een knipoog in een gesprek met Luchtvaartnieuws.nl / Zakenreisnieuws.nl.
Turkish Airlines, een van de snelst groeiende maatschappijen ter wereld, was al enige jaren van plan naar Rotterdam te vliegen, maar het kwam er niet eerder van. Nu wel en topman Kotil vond de opening belangrijk genoeg om zelf mee te vliegen. "Rotterdam was er klaar voor en wij ook", aldus Kotil buiten op het platform van Rotterdam The Hague Airport.

Groter toestel

Voor de eerste vlucht vanaf Istanbul vanaf Istanbul Atatürk Airport naar Rotterdam was zoveel belangstelling dat Turkish op het laatste moment de geplande Boeing 738-800 verving door de grotere Airbus A321. Of was dat een publiciteitsstunt? Kotil: "Nee nee, de vraag was echt groot, wij denken dat dit een belangrijke route kan worden. En gelukkig hebben we een groeiende vloot, zodat we kunnen schuiven met toestellen."
De Turkse flag carrier wordt op RTM de concurrent van Transavia, dat drie keer per week naar Istanbul vliegt, zij het op de andere luchthaven, Sabiha Gökçen International Airport. Transavia zet standaard de Boeing 737-700 of -800 in.
Grap
Turkish weet dan ook niet welk type toestel er voortaan zal worden ingezet op de route van Istanbul Atatürk naar Rotterdam. De Boeing 777-300ER was als grap bedoeld, maar Turkish is wel in staat de frequentie indien nodig op te voeren. Kotil: "Op Amsterdam vliegen we zes keer per dag. Zoveel zal het in Rotterdam niet worden, laat ons eerst eens streven naar een dagelijkse verbinding."
Ook de directeur van Rotterdam The Hague Airport, Roland Wondolleck, denkt met Turkish Airlines een uitstekende nieuwe partner te hebben gevonden. In een gesprek met Luchtvaartnieuws.nl / Zakenreisnieuws.nl wijst Wondolleck op de Turkse achterban en zakenwereld in Rotterdam en het toeristische potentieel dat Istanbul biedt voor Nederlandse toeristen. "Wij verwachten een zeer succesvolle route."
Istanbul
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam onderstreepte tijdens de ontvangst van de eerste vlucht van Turkish het belang van de vluchten naar Turkije. "Istanbul wordt tegenwoordig genoemd in het rijtje van wereldsteden als Londen, Parijs en New York. Het is belangrijk voor Rotterdam om daar een verbinding mee te hebben.”

Door Lolke van der Heide

Bron: Luchtvaartnieuws.Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2019 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Rapportage van de Werkgroep Hinder Beperking van de CRO

  Omwonenden konden afgelopen zomer hinderbeperkende maatregelen indienen rond vliegtuigoverlast vanaf RTHA. Deze oproep kwam van de CRO, de Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Rotterdam.

  Lees meer...  
 • aankondiging ALV 2020

  Hiermee geeft het bestuur te kennen dat de eerst komende Algemene Leden Vergadering (ALV) gepland staat voor dinsdag 24 maart 2020.

  Lees meer...  
 • Uitnodiging Informatie-avond effecten luchtvervuiling en geluidsoverlast

  U wordt uitgenodigd deze bijeenkomst in Rotterdam Hillegersberg gratis bij te wonen.

  Lees meer...  
 • DEMONSTRatie Schiphol

  Greenpeace organiseert Protestfestival Schiphol op 14 en 15 december. Kom ook en doe mee!

  Lees meer...