Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Politici in Rotterdam, Delft en Den Haag: bezint eer ge begintlege tram

Conform het beleid van de overheid heeft RTHA Airport de taak om zich te ontwikkelen als zakelijke luchthaven. Kenmerk van een dergelijke luchthaven is dat er passagiers komen die weinig tijd hebben en snel op hun bestemming (veelal ergens in het centrum van de stad) willen komen.

Juist voor dergelijke reizigers is een taxi de ideale uitkomst; dan worden ze direct - zonder zich verder te hoeven verdiepen in de af te leggen route - voor de deur van de gewenste bestemming gebracht. Een ander scenario is dat zakelijke reizigers worden opgepikt door hun (potentiële) zakenpartner, zodat ze voorafgaand aan hun inhoudelijke zakelijk treffen alvast aan de gebruikelijke informele vereisten kunnen voldoen en zodoende de zakelijke reiziger kunnen ontlasten om zich bezig te houden met overbodige gedoe. Een peperdure tramlijn zal voor de primaire doelgroep dus weinig soelaas bieden. Kortom bezint eer ge begint.
Zie ook artikel van de Stadsregio.

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...