Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Ruim 6000 klachten over vliegtuigoverlast in 2013Klachtenoverzicht Toestellen 2013

Op 10 februari 2014 verscheen van Milieudienst Rijnmond het jaarverslag met een overzicht van alle milieuklachten over 2013.

Wanneer specifiek naar geluidsoverlast wordt meldt Rotterdam The Hague Airport dat er minder klachten zouden zijn omdat er minder lawaai werd geproduceerd.

De onpartijdige cijfers bewijzen het tegendeel: bijna de helft van alle geluidsklachten worden veroorzaakt door vliegverkeer bij dit vliegveld. Het aantal klachten lag op hetzelfde niveau als 2012, waardoor er beslist geen sprake is van afname. Mogelijk wel van ontkenning.
Verder is de drempel tot het maken van overlast meldingen vrij hoog omdat DCMR de klacht per vlucht gespecificeerd wil hebben. Gedupeerden die door structurele geluidsoverlast worden geteisterd kunnen van aanhoudende en/of toenemende overlast geen melding maken. Wanneer zij zich bij iedere overlast veroorzakende vliegbeweging melden worden deze gedupeerden gekenmerkt als ‘veel klagers’ (lees: niet representatief), terwijl dit juist een alarmbel moet laten afgaan.
De cijfers worden dus ook door invloed van Vliegveld lobby gekleurd weergegeven.
Rekening houdend met het feit dat niet iedereen weet waar luchtvaartklachten te melden zijn, mag het als vanzelfsprekend worden beschouw dat de mensen die overlast ondervinden van de dagelijkse vliegbewegingen een veelvoud is dan de ruim 6000 klagers die zich daadwerkelijk hebben gemeld.
Lees hier het gehele DCMR rapport van 65 pagina’s of de passage rond vliegverkeerhinder (4 pagina’s) klik hier.

Bron: rapportage DCMRCopyright ©  BTV-RotterdamAirport 2020 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Nieuwe ALV in najaar

  Het coronavirus verhindert ons nog steeds om een nieuwe uitnodiging te sturen voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) die oorspronkelijk gepland stond voor eind maart j.l..

  Lees meer...  
 • Financiering rechtszaken MOB rond

  Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) was een inzamelingsactie gestart om juridische stappen te ondernemen tegen Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

  Lees meer...  
 • Teken de petitie nulmeting geluid

  De fijnstofwaarden die Burgermeetnet Lansingerland momenteel in Lansingerland meet, zijn historisch laag. Maar ook in omliggende gebieden. Bent u het ermee eens, dat er juist nú een nulmeting naar fijnstof rondom RTHA zou moeten plaatsvinden? Teken dan onderstaande petitie.

  Lees meer...  
 • Nationale ombudsman onderzoekt afwikkeling klachten luchtvaart

  Per heden is onze BTV gevraagd als formele gesprekspartner in het vooronderzoek dat de Nationale Ombudsman doet naar de afwikkeling van meldingen en klachten over luchtvaart.

  Lees meer...