Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Tumult rond doopvlucht Arkefly

Arkefly draait rondjesArkyfly heeft een aantal kinderen gelukkig gemaakt door hen als eerste met de nieuwste Boeing boven Nederland te laten vliegen.

POSITIEF

De BTV staat positief tegenover stillere toestellen en verwijst in dit kader naar het 50-50 beginsel zoals dat door de commissie Alders geadviseerd is. (50% van de geluidswinst naar het vliegveld, 50% van de geluidswinst voor de omwonenden).

Verder wordt gesteld dat dit type vliegtuig stiller is (volgens de website van Arkefly zelfs 60 % stiller), maar er wordt niet bij vermeld of dit het geluid in de cabine betreft of het geluid waar omwonenden van een vliegveld mee geconfronteerd worden. Evenmin wordt vermeld ten opzichte van welke andere vliegtuig de vergelijking is gemaakt.

In de pers wordt niet vermeld op welke luchthavens in Nederland dit vliegtuig gaat vliegen.

NOODSITUATIE

Overigens kon niet iedereen de publiciteitsstunt van Arkefly waarderen, een aantal nietsvermoedende mensen was diep geschokt door het laag overkomende en rondcirkelende toestel bij hen in de buurt. Sommige mensen dachten zelfs aan een noodsituatie en vreesden het allerergste.

Lees hier het bericht in Telstar van 11 juni 2014.Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2020 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Nationale ombudsman onderzoekt afwikkeling klachten luchtvaart

  Per heden is onze BTV gevraagd als formele gesprekspartner in het vooronderzoek dat de Nationale Ombudsman doet naar de afwikkeling van meldingen en klachten over luchtvaart.

  Lees meer...  
 • dRAAG BIJ AAN KOSTEN VAN rechtszaak tegen Rotterdam Airport

  Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) is een inzamelingsactie gestart om juridische stappen te ondernemen tegen Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

  Lees meer...  
 • Petitie Staatssteun luchtvaart

  Teken de petitie. Miljardensteun voor luchtvaart vraagt strenge eisen.

   

  Lees meer...  
 • Annulering van ALV

  Beste leden,
  Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de nadrukkelijke adviezen annex eisen hieromtrent vanuit het Kabinet en het RIVM heeft het bestuur besloten onze ALV van 24 maart 2020 te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum in de komende maanden.

  Lees meer...