Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Tumult rond doopvlucht Arkefly

Arkefly draait rondjesArkyfly heeft een aantal kinderen gelukkig gemaakt door hen als eerste met de nieuwste Boeing boven Nederland te laten vliegen.

POSITIEF

De BTV staat positief tegenover stillere toestellen en verwijst in dit kader naar het 50-50 beginsel zoals dat door de commissie Alders geadviseerd is. (50% van de geluidswinst naar het vliegveld, 50% van de geluidswinst voor de omwonenden).

Verder wordt gesteld dat dit type vliegtuig stiller is (volgens de website van Arkefly zelfs 60 % stiller), maar er wordt niet bij vermeld of dit het geluid in de cabine betreft of het geluid waar omwonenden van een vliegveld mee geconfronteerd worden. Evenmin wordt vermeld ten opzichte van welke andere vliegtuig de vergelijking is gemaakt.

In de pers wordt niet vermeld op welke luchthavens in Nederland dit vliegtuig gaat vliegen.

NOODSITUATIE

Overigens kon niet iedereen de publiciteitsstunt van Arkefly waarderen, een aantal nietsvermoedende mensen was diep geschokt door het laag overkomende en rondcirkelende toestel bij hen in de buurt. Sommige mensen dachten zelfs aan een noodsituatie en vreesden het allerergste.

Lees hier het bericht in Telstar van 11 juni 2014.

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...