Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Transavia als eerste naar Lelystad!

Zal Transavia als eerste naar vliegveld Lelystad verhuizen?

.... of toch niet?
Eén dag voor de hoorzitting van de commissie voor Infrastructuur en Milieu over de uitbreidingsplannen voor Lelystad Airport staat de pers vol met berichten als "KLM tegen uitbreiden Lelystad Airport:

 1. KLM tegen Lelystad | Binnenland;
 2. KLM tegen uitbreiding Lelystad;
 3. KLM's Camiel Eurlings ook in verzet tegen luchthaven Lelystad;
 4. KLM vindt vliegveld Lelystad nog niet nodig;
 5. Aftellen naar besluit over Lelystad start met 'halve waarheden'

Dit is opmerkelijk omdat dat zowel KLM als dochtermaatschappij Transavia tot voor kort de uitbreiding van Lelystad Airport expliciet hebben gesteund.
Voorbeelden van eerdere steunbetuigingen van KLM en Transavia vóór uitbreiding van Lelystad Airport blijken uit onderstaande artikelen:

 1. KLM ook voorstander van commerciële luchthaven Lelystad;
 2. Schiphol wil Ryanair niet hebben omwille van KLM: liever uitwijken naar Lelystad;
 3. Wethouder Lelystad: fijn dat KLM de plannen steunt;
 4. Impuls Schiphol, charters Lelystad;
 5. Eurlings: 'Wij zullen met Transavia als eerste naar Lelystad verhuizen';
  Ongeacht de uitkomst van het krachtenspel tussen luchtvaartsector en politiek mag het niet zo zijn dat uitstel van de plannen voor Lelystad leidt tot een toename van het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport; daar is de overlast van vliegtuigen al jarenlang onverantwoord hoog. Circa 10 jaar geleden is begonnen met het verplaatsen van Transavia-vluchten van luchthaven Schiphol naar regionale luchthavens zoals Roterdam The Hague Airport teneinde de groei van Schiphol te dempen. Deze verplaatsing heeft mede bijgedragen aan de sterk toegenomen geluidsdruk rond deze regionale luchthavens.

 Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2020 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Nationale ombudsman onderzoekt afwikkeling klachten luchtvaart

  Per heden is onze BTV gevraagd als formele gesprekspartner in het vooronderzoek dat de Nationale Ombudsman doet naar de afwikkeling van meldingen en klachten over luchtvaart.

  Lees meer...  
 • dRAAG BIJ AAN KOSTEN VAN rechtszaak tegen Rotterdam Airport

  Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) is een inzamelingsactie gestart om juridische stappen te ondernemen tegen Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

  Lees meer...  
 • Petitie Staatssteun luchtvaart

  Teken de petitie. Miljardensteun voor luchtvaart vraagt strenge eisen.

   

  Lees meer...  
 • Annulering van ALV

  Beste leden,
  Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de nadrukkelijke adviezen annex eisen hieromtrent vanuit het Kabinet en het RIVM heeft het bestuur besloten onze ALV van 24 maart 2020 te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum in de komende maanden.

  Lees meer...