hostgator coupon codes

home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

Vogel in de luchtExtra knallers RTHA

Omwonenden van Rotterdam The Hague Airport kunnen mogelijk overlast ondervinden van de gaskanonnen die het vliegveld gaat gebruiken om vogels te verjagen.

Vanaf juli 2014 mag Rotterdam The Hague Airport, vaker dan normaal het geval is, gaskanonnen inzetten voor het verjagen van vogels. Voor deze extra inzet is gekozen omdat momenteel veel vogels op en rondom de luchthaven vliegen. Volgens zeggen kunnen en mogen andere middelen om ze te verjagen slechts beperkt ingezet worden, dan wel onvoldoende effect hebben.

Gaskanonnen laten regelmatig een luide knal horen waarmee de vogels verjaagd worden (er komt geen projectiel uit een gaskanon). De DCMR laat weten dat Rotterdam The Hague Airport hiervoor een milieuvergunning heeft. De verwachting is dat deze situatie de hele zomer zal voortduren.
Vogels kunnen een veiligheidsrisico voor de luchtvaart vormen als deze niet voldoende verjaagd worden. Om vogelaanvaringen te voorkomen worden verschillende middelen ingezet. 
Mede als gevolg van werkzaamheden op en rondom de luchthaven (zoals onder andere de reconstructie van de Doenkadeknoop A13/N209) vinden er op dit moment veel grondverzet activiteiten plaats. Deze werkzaamheden hebben een vogel aantrekkende werking waardoor er zich meer vogels dan normaal in dit jaargetijde gebruikelijk is op en rond de luchthaven ophouden.

Klik hier voor bericht in de pers hierover.


Stop Vlliegtuigoverlast  Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2017 FaceBookLogo
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport

VERENIGINGS NIEUWS

 • Hubert van Breemen vaak herdacht

  Het overlijden van onze voorzitter Hubert van Breemen heeft bij veel mensen een grote impact nagelaten.

  Lees meer...  
 • Bij het Afscheid van Hubert

  Toespraak bij uitvaart Hubert van Breemen. Als voorzitter van de Bewonersvereniging tegen Vliegtuigoverlast is Hubert in het harnas overleden. 

  Lees meer...  
 • Presentatie inz. overlast Lansingerland RTHA

  Met name voor onze leden uit Lansingerland. 

  Lees meer...  
 • Nieuwsbrief augustus 2017

  Beste leden, onderstaand onze nieuwsbrief 2017-3 van augustus 2017. Deze is tevens als PDF te downloaden.

  Lees meer...