Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Vliegtuigoverlast in TU Wijk DelftVliegoverlast van Rotterdam The Hague Aiport in Delft

"De herrie van de jankende motoren is niet te harden" is dit keer de mening van een Delftenaar.

Deze bewoner wordt met andere Delftenaren geconfronteerd met nieuwe vliegroutes vanaf Rotterdam The Hague Airport.

Het is niet duidelijk of de nieuwe overrlast van één van de nieuwe vakantiebestemmingen is waar Rotterdam The Hague Airport zich steeds meer op richt, of dat de aanhoudende klachten uit andere steden de reden is geweest de route nu over ander huizen te laten vliegen. Vast staat dat het zo wenselijke brede draagvlak voor uitbreiding ernstig in geding komt.

Het ontbreken van draagvlak komt mede tot uiting tijdens de 'burendag' die het vliegveld periodiek organiseert. Slechts enkele bewoners vonden het de moeite waard om te komen kijken. Rotterdam The Hague Airport moest letterlijk met toeters en bellen de paar buurtende gezinnen imponeren. Met grote brandweerwagens werd de aandacht op keurige wijze afgeleid en werd er niet gesproken over de overlast die elders wordt beleefd. De 24 bezoekers steken in aantal schril af met de honderden gezinnen die zich actief verzetten tegen uitbreiding van het vliegveld.

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...