Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Kamervragen over gevaar fijnstof door vliegtuigen.

Tweede-Kamer-politici stellen vragen over fijnstof bij vliegveldVliegtuigoverlast laat veel stof opwaaien. Helaas betreft het hier ‘fijnstof’, ook wel 'ultrafijn stof' genoemd

'Ultrafijn stof' microscopisch kleine stofdeeltjes dat o.a. nabij vliegvelden in grote hoeveelheden wordt geproduceerd bij het starten en landen van vliegtuigen. TNO heeft onafhankelijk aangetoond dat in de regio Schiphol omwonenden het risico hebben tot één jaar korter te leven door dit gif.
Bij Rotterdam The Hague Airport zijn er allicht minder vliegbewegingen, de toestellen komen daar wel dichter over de bewoners heen en mensen leven dichtbij het vliegveld.
Het TNO onderzoek gaf redenen voor meerdere politici om hier kritische vragen te stellen. Bekijk hieronder het videofragment met vragen in de Tweede kamer van Partij voor Dieren of lees hier de Vraag aan Gedeputeerde Staten van de Partij van de Arbeid (PvdA).

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...