Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Uitbreidingsdrift RTHA ten koste van leefklimaat omwonenden.

Toeristen in vliegtuigOnderstaand artikel vertelt weer eens hoeveel belang er aan wordt gehecht dat een toerist vanaf Rotterdam naar elders in Europa kan vliegen om daar zijn geld uit te geven.

Een toerist heeft per jaar twee maal één uurtje profijt van de korte incheck op RTHA maar de omwonenden hebben dag-in-dag-uit de overlast hier van.

Het artikel maakt overigens wederom geen melding van de enorme hoeveelheid giftige ultra fijnstof die dit vliegverkeer met zich mee brengt. Alvorens een politiek verantwoordelijke een uitspraak doet over een eventuele wijziging in de mogelijkheden van RTHA moet het MER-rapport hier een duidelijk antwoord op geven. Dit in samenhang met de uitbreidingsplannen van snelweg A16/A20 die weliswaar als zelfstandig project wordt beschouwd, maar voor een groot deel dezelfde omwonenden verder verstikt.

Bon: Algemeen Dagblad 31 december 2014
Lees hier het hele artikel.

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...