Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

RTV-RijnmondPolitiek debat over toekomst RTHA

De lijsttrekkers van de zes grootste partijen zijn 16 maart in debat gegaan voor de Provinciale Statenverkiezingen. In het Provinciehuis in Den Haag bespraken de politici een aantal actuele kwesties, waaronder de evt. uitbreiding van vliegveld RTHA Het debat werd georganiseerd en uitgezonden door Radio Rijnmond en Omroep West.

De lijsttrekkers van VVD, D66, PVV, CDA, PvdA, SP hielden vast aan het eigen partijprogramma, hoewel niet in alle programma’s iets over het vliegveld staat.
debat provinciehuis RTV-RijnmondD66 en de SP namen in het debat de overlast die omwonenden van RTHA ondervinden serieus. PVDA ziet beperkte groeimogelijkheden voor het vliegveld, maar binnen strikte voorwaarden. De andere partijen, VVD, CDA (‘gaat maar om een paar vluchten per dag’) en PVV bleken alleen maar oog te hebben voor de economie.

Opmerkelijk is dat vooral deze voorstanders van uitbreiding van RTHA zich achter onvoldoende onderbouwde voordelen verschuilen en aangetoonde bezwaren en gevaren voor volksgezondheid (als ze die al zien) afdeden als ‘dat hoort er nou eenmaal bij’. De Erasmus Universiteit Rotterdam relativeerde recent nog de werkgelegenheidsaspecten van RTHA behoorlijk.
Luister hieronder naar keuze: de samenvatting van het debat of het gehele debat.
Bon: RTV Rijnmond, 16 maart 2015.

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...