Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

transavia vervoert voornamelijk toerisenTransavia verklaart: 90% reiziger is toerist

Dit bericht moet voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA) een klap zijn geweest. Transavia, de grootste klant van het vliegveld verklaart dat 90% van de reiziger niet voldoet aan de doelstelling 'zakelijk vliegverkeer'.

 

Dit artikel wordt vanuit reclame-overweging postief gebracht "10% van de reiziger is zakelijk". Wie kan rekenen weet dat dus 90% toerist is. Toeristen die vanaf Rotterdam Airport naar andere bestemmingen in Europa vliegen om daar geld uit te geven. Zelf geeft RTHA aan dat 40% van de reizigers zakelijk is.

Hoe het vliegveld ook rekent. Men kan duidelijk concluderen dat wanneer RTHA wil blijven groeien als zakelijk vliegveld er veel winst te behalen is door vele toeristenstoelen te verkopen aan de zakelijke gebruiker. Ook kan winst behaald worden door enkele van de vele vakantiebestemmingen te schrappen en deze in te ruilen voor plaatsen waarvan verwacht kan worden dat er geld naar Rotterdam toe gaat, in plaats van weg brengt.

Vooralsnog redenen genoeg om geen extra ruimte te bieden in de overlast en vervuiling die het vliegveld veroorzaakt.

Bron: Zakenreis.nl, 2 april 2015

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...