Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

transavia vervoert voornamelijk toerisenTransavia verklaart: 90% reiziger is toerist

Dit bericht moet voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA) een klap zijn geweest. Transavia, de grootste klant van het vliegveld verklaart dat 90% van de reiziger niet voldoet aan de doelstelling 'zakelijk vliegverkeer'.

 

Dit artikel wordt vanuit reclame-overweging postief gebracht "10% van de reiziger is zakelijk". Wie kan rekenen weet dat dus 90% toerist is. Toeristen die vanaf Rotterdam Airport naar andere bestemmingen in Europa vliegen om daar geld uit te geven. Zelf geeft RTHA aan dat 40% van de reizigers zakelijk is.

Hoe het vliegveld ook rekent. Men kan duidelijk concluderen dat wanneer RTHA wil blijven groeien als zakelijk vliegveld er veel winst te behalen is door vele toeristenstoelen te verkopen aan de zakelijke gebruiker. Ook kan winst behaald worden door enkele van de vele vakantiebestemmingen te schrappen en deze in te ruilen voor plaatsen waarvan verwacht kan worden dat er geld naar Rotterdam toe gaat, in plaats van weg brengt.

Vooralsnog redenen genoeg om geen extra ruimte te bieden in de overlast en vervuiling die het vliegveld veroorzaakt.

Bron: Zakenreis.nl, 2 april 2015Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2020 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Rotterdam Airport, Dankjewel!

  Niet veel leden zullen deze titel direct begrijpen. Maar er is zeker een aanleiding om de directie van het vliegveld te danken.

  Lees meer...  
 • Meetpunten geplaatst

  Enorme dank aan de honderden spontane bijdragers van de crowdfundactie!

  Lees meer...  
 • Nul meting ultrafijnstof en geluid Rotterdam The Hague Airport

  Hoe schadelijk zijn vliegtuigen nou echt voor onze gezondheid?

  Doelbedrag : 13.000 euro

  Lees meer...  
 • Nieuwe ALV in najaar

  Het coronavirus verhindert ons nog steeds om een nieuwe uitnodiging te sturen voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) die oorspronkelijk gepland stond voor eind maart j.l..

  Lees meer...