Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

algemeen dagbladSchiedam verzet zich tegen uitbreiding vliegveld

Steeds meer raakt ook de politiek zich bewust van het de negatieve effecten die de aanwezigheid van een vliegveld nabij dicht bevolkt woongebied met zich mee brengt. Nu heeft ook Schiedam zich uitgesproken tegen uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

Hoewel de belanghebbende directie van het vliegveld bij iedere gelegenheid roept dat méér vliegtuigen goed is voor de Rotterdamse regio, kan dit niet met cijfers worden gestaafd.
Eerdere berichten toonden aan dat het vliegveld voor het overgrote deel zorgt voor kapitaalvlucht naar het buitenland omdat het hoofdzakelijk vakantiegangers weg brengt.
Uit onderzoek is gebleken dat naast lawaai ook fijnstof dodelijk kan zijn voor omwonenden. Gemeente Schiedam ziet tevens het negatieve economische aspect: in delen van de stad zullen sterke waarde vermindering van huizen met zich meebrengen door de vervuiling door het luchtverkeer.
De volgende gemeentes die zich hiervoor zouden moeten sterk maken zijn Vlaardingen, Landsingerland met als voorbeeldfunctie Rotterdam.
Bron: Algemeen Dagblad, 31 maart 20152015-Schiedams-verzet-tegen-RTHA

 

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...