Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

DichtbijRIVM en TNO bevestigen te hoge concentraties fijnstof nabij Schiphol

Het rapport over de relatie tussen vliegverkeer en fijnstofproductie is duidelijk. Vliegverkeer is in dat opzicht schadelijk voor de omwonenden.

Begrijpelijk is dat meerdere onpartijdige instellingen, zoals Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland een logisch verband legt met Rotterdam The Hague Airport. Dit vliegveld is beduidend kleiner, maar de huizen staan veel dichter bij/onder de aanvliegroute en er zijn substantiële maatregelen genomen om deze woningen te isoleren. Rotterdam The Hague Airport heeft uitbreidingsplannen: meer vluchten per dagdeel (en nacht), waardoor de druk op de volksgezondheid serieus toe neemt. Opmerkelijk dat hier geen overheid is die zich verplicht voelt de metingen in deze omgeving ook te verrichten.

Bron: Dichtbij 7 oktober 2015
en Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland

2015-10-07-Dichtbij-Fijnstof

 

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...