Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

NatuurEnMilieuFederatieProvincie vraagt staatssecretaris Dijksma ultrafijnstof op en rond Rotterdam The Hague Airport te onderzoeken

De provincie Zuid-Holland gaat namens de Bestuurlijke Regiegroep Rotterdam The Hague Airport de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu schriftelijk verzoeken om onderzoek te doen naar ultrafijnstof op en rond Rotterdam The Hague Airport.

Dat werd afgesproken in de vergadering van de CRO RTHA en werd recent bevestigd in antwoord op schriftelijke vragen van de SP Rotterdam. De NMZH is hier blij mee, want zij benadrukte al eerder de noodzaak van inzicht in de concentraties ultrafijnstof rond de luchthaven.

Dit is de tweede overheidsorgaan die zich nu actief bezig houdt met het gezondheidsvraagstuk rond de vliegbewegingen over de hoofden van omwonenden. De andere die hiertoe actie ondernam was Gemeente Rotterdam, zoals eerder op deze website was gepubliceerd.

Bron: website milieufederatie.nl

NatuurEnMilieuFederatie: Provincie wil fijnstofmeting Rotterdam The Hague Airport

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...