Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

DCMR-logoDCMR maakt het eenvoudiger klachten te melden over Rotterdam The Hague Airport.

Onafhankelijke partij Milieu Dienst Rijnmond heeft het eenvoudiger gemaakt om zowel een klacht in te dienen over vliegtuigoverlast van Rotterdam The Hague Airport, maar laat ook de (mogelijke) veroorzaker identificeren.

 

Via de website van de DCMR kan elke burger eenvoudig een melding maken zodra hij/zij overlast ondervindt van vliegtuigen die stijgen, landen of (laag) overvliegen. Deze meldingen hoeven niet persé direct te gebeuren wanneer u uit uw slaap wordt gestoord of tijdens een tv-programma niet meer verstaat wat er speelt. Noteer wel de (exacte) tijd. Ongeveer een kwartier later is op het kaartje te zien welk toestel er is overgevlogen of is geland. 

Mensen die 's nachts worden gestoord in hun slaap kunnen de volgende dag een klacht indienen. Hieronder een schermafdruk van het vereenvoudigde formulier. Uiteraard is dit formulier tevens te vinden via deze website op de menubalk, kopje "overlast melden".

2016-01-Overlast-RTHA-eenvoudiger-te-melden    2016-01-DCMR-meldingsformulier

Bron: Hart Van Holland, 20 januari 2016

 

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...