hostgator coupon codes

home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

PersberichtPERSBERICHT: BTV WIJST UITBREIDINGSPLANNEN VLIEGVELD ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT (RTHA) AF.

In maart publiceerde RTHA diverse rapporten ter onderbouwing van zijn uitbreidingsplannen. De BTV heeft deze rapporten vandaag van kritische reacties voorzien. Een collage van onze reacties is op onze website gepubliceerd.

BEROERDE LIGGING
De BTV vindt dat de beroerde ligging van RTHA, vlak bij gebieden met veel omwonenden, eerder noopt tot vermindering van het aantal vliegbewegingen, dan tot denken over uitbreiding. De baan van RTHA ligt bijv. op slechts 660 meter van Rotterdam Schiebroek, en op 1 a 1,5 km. van Lansingerland en Rotterdam Overschie.

GROEI STRUCTURELE OVERLAST
RTHA veroorzaakt nu al het grote aantal van ca 37.000 ernstig gehinderde omwonenden. RTHA wil dat aantal laten toenemen tot ruim 53.000 personen. Met nog eens 200 mensen extra met hoge bloeddruk. De BTV wijst deze toenames af, en roept de lokale en regionale politiek op om het huidige aantal ernstig gehinderden binnen afzienbare tijd met minimaal 25% te laten afnemen.

GROTE NEGATIEVE GEVOLGEN
De rapporten van RTHA maken dus al duidelijk dat uitbreiding van RTHA grote negatieve gevolgen zal hebben. De gepresenteerde cijfers zijn bovendien gebaseerd op dosis-effect relaties bij Schiphol: in sommige opzichten is de geluidssituatie bij RTHA , bijv. het relatieve aantal helikopterbewegingen, slechter dan bij Schiphol, waardoor de cijfers in werkelijkheid nog slechter zullen uitpakken.
De laatste 17 jaar heeft RTHA qua aantallen passagiers kunnen groeien met 250%. De vraag naar luchtvaart is dan ook meer dan geaccommodeerd. Nu is naar de mening van de BTV de verbetering van de leefomgeving van RTHA aan de beurt.

 

Lees hier de collage van reacties van de Vereniging.


Stop Vlliegtuigoverlast  Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2017 FaceBookLogo
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport

VERENIGINGS NIEUWS

 • Hubert van Breemen vaak herdacht

  Het overlijden van onze voorzitter Hubert van Breemen heeft bij veel mensen een grote impact nagelaten.

  Lees meer...  
 • Bij het Afscheid van Hubert

  Toespraak bij uitvaart Hubert van Breemen. Als voorzitter van de Bewonersvereniging tegen Vliegtuigoverlast is Hubert in het harnas overleden. 

  Lees meer...  
 • Presentatie inz. overlast Lansingerland RTHA

  Met name voor onze leden uit Lansingerland. 

  Lees meer...  
 • Nieuwsbrief augustus 2017

  Beste leden, onderstaand onze nieuwsbrief 2017-3 van augustus 2017. Deze is tevens als PDF te downloaden.

  Lees meer...