Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

PersberichtPERSBERICHT: BTV WIJST UITBREIDINGSPLANNEN VLIEGVELD ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT (RTHA) AF.

In maart publiceerde RTHA diverse rapporten ter onderbouwing van zijn uitbreidingsplannen. De BTV heeft deze rapporten vandaag van kritische reacties voorzien. Een collage van onze reacties is op onze website gepubliceerd.

BEROERDE LIGGING
De BTV vindt dat de beroerde ligging van RTHA, vlak bij gebieden met veel omwonenden, eerder noopt tot vermindering van het aantal vliegbewegingen, dan tot denken over uitbreiding. De baan van RTHA ligt bijv. op slechts 660 meter van Rotterdam Schiebroek, en op 1 a 1,5 km. van Lansingerland en Rotterdam Overschie.

GROEI STRUCTURELE OVERLAST
RTHA veroorzaakt nu al het grote aantal van ca 37.000 ernstig gehinderde omwonenden. RTHA wil dat aantal laten toenemen tot ruim 53.000 personen. Met nog eens 200 mensen extra met hoge bloeddruk. De BTV wijst deze toenames af, en roept de lokale en regionale politiek op om het huidige aantal ernstig gehinderden binnen afzienbare tijd met minimaal 25% te laten afnemen.

GROTE NEGATIEVE GEVOLGEN
De rapporten van RTHA maken dus al duidelijk dat uitbreiding van RTHA grote negatieve gevolgen zal hebben. De gepresenteerde cijfers zijn bovendien gebaseerd op dosis-effect relaties bij Schiphol: in sommige opzichten is de geluidssituatie bij RTHA , bijv. het relatieve aantal helikopterbewegingen, slechter dan bij Schiphol, waardoor de cijfers in werkelijkheid nog slechter zullen uitpakken.
De laatste 17 jaar heeft RTHA qua aantallen passagiers kunnen groeien met 250%. De vraag naar luchtvaart is dan ook meer dan geaccommodeerd. Nu is naar de mening van de BTV de verbetering van de leefomgeving van RTHA aan de beurt.

 

Lees hier de collage van reacties van de Vereniging.

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...