Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

NieuwspeperBTV: 'Groei Rotterdam the Hague Airport niet beperkt door huidige geluidscontour'

Een maand geleden publiceerde vliegveld Rotterdam the Hague Airport (RTHA) een reeks rapporten. Deze zijn echter gebaseerd op verouderde gegevens.

Dit zegt de vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) De rapporten hebben te maken met de wens van RTHA tot uitbreiding van de geluidszone. Hiermee zouden ze meer vliegbewegingen kunnen accommoderen dan nu mogelijk is.

Hubert van Breemen, voorzitter BTV: ‘In de rapporten is geen rekening gehouden met het in januari 2016 uitgekomen CPB/PBL WLO achtergronddocument over de mobiliteit in de luchtvaart, waarin toekomstverkenningen voor 2030 en 2050 worden gedaan, onder andere juist ook specifiek voor RTHA.’

Het nieuwe WLO document stelt dat RTHA, dat nu aan groot verkeer maximaal 24.395 vliegbewegingen kan accommoderen, binnen de huidige geluidszone in 2030 sowieso tussen de 34.153 en 36.593 vliegbewegingen kan accommoderen, alleen al door minder lawaaierige vliegtuigen. De geluidscontour kan dus blijven zoals hij nu is.

‘De winst ten gevolge van ‘minder lawaaierige’ vliegtuigen moet dan nog wel voor de helft ten goede komen aan de omwonenden’, aldus Van Breemen.

Lees hier het bericht op NieuwsPeper

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...