Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

3B-krantBTV verwerpt onderzoek VNO-NCW West

De vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) plaatst forse kanttekeningen bij het recente onderzoek van VNO-NCW West over vliegveld Rotterdam airport.

VNO-NCW West beweert dat uit het onderzoek blijkt dat 70% van de omwonenden van het vliegveld voorstander zijn van uitbreiding van het vliegveld. De respondenten moesten de vragen over hun houding t.o.v. RTHA, en het waardevol zijn van de uitbreiding van RTHA, beantwoorden ‘gezien vanuit het bedrijf/instelling waar u werkzaam voor bent’.
Het onderzoek zegt dan ook helemaal niets over het sentiment van omwonenden over RTHA, of wat omwonenden van de uitbreidingsplannen van RTHA vinden, maar hooguit over wat bedrijven in de regio er van vinden. Dat in een regio 30% van de bedrijven negatief over RTHA denkt, is veel.
Een vergelijkbaar onderzoek in het 3B gebied levert naar alle waarschijnlijkheid het omgekeerde beeld op: Slechts enkelen zijn vóór en de meerderheid is tegen uitbreiding.

Lees het bericht op 3B-Krant van 16 oktober 2016

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...