Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

ZakenReis-logoFlyBe weg van Rotterdam The Hague Airport

Flybe staakt deze maand de vluchten op Rotterdam The Hague Airport, zo bevestigt de luchthaven. Het is de derde carrier binnen een jaar die vertrekt, waardoor het verkeer op Rotterdam in 2017 mogelijk verder krimpt.

Flybe vliegt sinds vorig jaar op Rotterdam The Hague, met verbindingen naar Manchester en Birmingham. De luchthaven noch Flybe melden de wijziging in de dienstregeling van 2017, maar op de site van Flybe kan na 3 januari geen vlucht meer worden geboekt tussen Rotterdam en Manchester; na 9 januari houdt ook de verbinding naar Birmingham op.

FAILLIET
In 2016 vertrok VLM na een faillissement en staakte Turkish Airlines de vluchten als gevolg van de grote problemen in Turkije zelf, die een dramatische daling van het verkeer van de carrier teweeg heeft gebracht.
Er zijn nu nog slechts negen airlines die R'dam aandoen. Transavia was in 2016 verreweg de grootste, met een marktaandeel van 73 procent, gevolgd door Cityjet (7 procent) en British Airways (6,7 procent). Het aantal passagiers op R'dam daalde in 2016 van 1,7 miljoen passagiers naar rond de 1,67 miljoen. 

Bron: ZakenReis.nl

2017-01-02-FlyBe weg van RTHA

 

(Klik op de afbeelding voor een vergroting.)

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...