hostgator coupon codes

home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

AD-OnlineGroenLinks: Blunder in rapport Rotterdam The Hague Airport

GroenLinkser Berend Potjer heeft, naar eigen zeggen, een blunder ontdekt in het rapport waarop Rotterdam The Hague Airport haar uitbreidingsplannen baseert.

Het reizen via het vliegveld zou daarin veel gunstiger zijn voorgesteld ten opzichte van Schiphol dan het in werkelijkheid is.


Het rapport, getiteld Maatschappelijke kosten-batenanalyse ontwikkeling Rotterdam The Hague Airport, is al meer dan een jaar oud. Adviesbureau Ecorys stelde het eind 2015 op in opdracht van de luchthaven. Conclusie: uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport is per saldo goed voor de regio, vooral dankzij het gemak dat het regionale vliegveld de reizigers biedt.

Potjer is kritisch over de plannen vanwege de overlast en vervuiling waarmee het extra vliegverkeer gepaard gaat. Nu heeft hij, na een tip van een reiziger, ontdekt dat bij de berekeningen van de tijdwinst vraagtekens kunnen worden gezet. "De onderzoekers hebben hun gegevens gehaald van de websites van de vliegvelden. Rotterdam meldt de tijden dat de incheckbalies sluiten op haar website en Schiphol de tijden dat ze opengaan."

Daarin zit nu precies de beschreven winst, zegt hij. ,,Een blunder, een beginnersfout.'' Het GroenLinks-Statenlid heeft in het provinciebestuur schriftelijke vragen gesteld.

Gecheckt

Bij het adviesbureau Ecorys vinden ze Potjer hoog van de toren blazen. ,,Het rapport is naar eer en geweten opgesteld'', reageert Robert Piers, projectleider van het onderzoek. ,,Het hele onderzoek is gecheckt en gedubbelcheckt. We zijn uitgegaan van goede gegevens.''

Vorige maand is door het provinciebestuur al besloten tot een extra onderzoek naar de voor- en nadelen van de uitbreiding. Potjer wil nu inzage hebben in de onderzoeksopzet.

Bron: Algemeen Dagblad, 8 januari 2017
2017-01-08-GroenLinks-Blunder-RTHA


Stop Vlliegtuigoverlast  Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2018 FaceBookLogo
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport

VERENIGINGS NIEUWS

 • Hubert van Breemen vaak herdacht

  Het overlijden van onze voorzitter Hubert van Breemen heeft bij veel mensen een grote impact nagelaten.

  Lees meer...  
 • Bij het Afscheid van Hubert

  Toespraak bij uitvaart Hubert van Breemen. Als voorzitter van de Bewonersvereniging tegen Vliegtuigoverlast is Hubert in het harnas overleden. 

  Lees meer...  
 • Presentatie inz. overlast Lansingerland RTHA

  Met name voor onze leden uit Lansingerland. 

  Lees meer...  
 • Nieuwsbrief augustus 2017

  Beste leden, onderstaand onze nieuwsbrief 2017-3 van augustus 2017. Deze is tevens als PDF te downloaden.

  Lees meer...