Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Hart-van-Holland

RTHA Groeit niet, andere vliegvelden wel

Dit bericht informeert dat bijna alle Nederlandse vliegvelden afgelopen jaar een (forse) groei doormaakten, maar dat Rotterdam The Hague Airport (RTHA) een lichte daling vertoonde. 

HAAKS
Deze cijfers staan haaks op het beeld dat het vliegveld voortdurend verspreidt dat het de blijvende groei in passagiers niet kan bijhouden en daarom wil uitbreiden. De gepresenteerde verwachtingen staan niet in verhouding met de realiteit.

PROCESSING TIME
Verder heeft de gedeputeerde van Provincie Zuid-Holland (Gr.Links) ontdekt dat een ander belangrijk uitbreidings-argument voor RTHA op foutieve cijfers is geschoeid. De ‘processing time’ is een formule waarmee berekend wordt hoeveel tijd een passagier nodig heeft om vanaf een referentiepunt (treinstation) tot in het vliegtuig te doen. RTHA liet voorrekenen dat Schiphol hier een lange tijd voor nodig had, maar vergat dat de bezoeker veelvuldig vrijwillig gebruik maakt van het winkel en horeca aanbod op het vliegveld. Deze mag niet worden meegerekend. In de nieuwe berekening is RTHA soms zelfs trager, geven de onafhankelijke cijfers aan.
Bron: Hart van Holland, 5 juli 2017

2017-07-05-Hart van Holland

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...