Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Schiedam-24Nachtregime vliegveld moet eerder ingaan en langer duren

Het nachtregime op het vliegveld in Rotterdam zou niet op zaterdag- en zondagochtend om zeven uur op moeten houden, maar tot tien uur 's ochtends moeten duren.

Dat stelt de Vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV). Die heeft alle politieke partijen in de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Langsingerland een wensenlijstje gestuurd - met het oog op de verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar.

Het nachtregime moet in de toekomst om tien uur 's avonds ingaan, in plaats van elf uur, aldus de BTV. En wel op alle dagen. De gemeenten zouden deze veranderingen in het Luchthavenbesluit moeten laten opnemen. Volgend jaar gaan kabinet en parlement gaan zich buigen over een nieuw besluit.

Verder pleit de BTV voor het vastleggen van minimale geluidseisen voor het maatschappelijk helikopterverkeer, als dat op Zestienhoven blijft landen en opstijgen. Er zijn serieuze plannen te zoeken naar een andere luchthaven voor dit type vliegverkeer. Als het zo ver komt, zou de zogenaamde geluidsruimte - het geluid dat de helikopters veroorzaken - moeten vervallen, en niet extra door vliegtuigen mogen worden gemaakt. De totale geluidsproductie op het vliegveld moet dan dus dalen, aldus de BTV in haar advies.

In het Luchthavenbesluit moeten volgens de BTV ook zodanige eisen worden opgenomen dat het vliegtuigtype Piaggio van h8et vliegveld kan worden geweerd. Volgens de BTV ervaren omwonenden veel overlast van dit type vliegtuig.

Bron: Schiedam24, 13-07-2017

2017-07-13-Schiedam24 Nachtregime

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...