Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Stadsomroep-SchiedamBTV maakt wensenlijstje bekend aan politiek

De Vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) heeft aan alle politieke partijen in de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Langsingerland zijn wensen kenbaar gemaakt met het oog op de verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

De BTV vraagt aan de betrokken gemeenten onder meer om een aantal maatregelen op te nemen als het Luchthavenbesluit gaat wijzigen. Het kabinet en het parlement gaan zich in 2018 buigen over dit ontwerp. Mochten er wijzigingen komen, dan vraagt de BTV om het einde van het nachtregime op zaterdag en zondag op te schuiven van 7.00 uur naar 10.00 uur en het begin van het nachtregime op alle dagen van de week op te schuiven van 23.00 uur naar 22.00 uur. Verder wordt er gepleit voor het schrappen van enkele van de 9 vliegtuigen die nu nog wel ’s nachts worden toegelaten op het vliegveld. Ook moeten er minimale geluidseisen voor helikopters worden vastgelegd. In het besluit moeten volgens de BTV ook zodanige eisen worden opgenomen dat het vliegtuigtype Piaggio niet meer op Rotterdam The Hague Airport mag vliegen. Volgens de BTV ervaren omwonenden veel overlast van dit type vliegtuig.
Bron: Stadsomroep-Schiedam, Donderdag 13 juli 2017
Rotterdam the hague airport

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...