Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

AD

Rechter oordeelt over nachtvluchten

De rechtszaak tussen de vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) en Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu dient op maandag 25 september.

Inzet van het geschil is het aantal nachtvluchten op'Zestienhoven'.

De nachtvluchten op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is de vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) al jaren een doorn in het oog. Het vliegverkeer tast het welzijn van de omwonenden en het milieu aan.

VOLDOENDE BEWIJS
De Gezondheidsraad stelde eerder in een rapport dat er voldoende bewijs is dat nachtelijk geluid de slaapkwaliteit en het algemeen welbevinden van mensen nadelig beïnvloedt.
De maximaal toegestane hoeveelheid nachtvluchten op 'Zestienhoven' is in de afgelopen jaren vaak onderwerp van discussie geweest in en tussen de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland, de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

MAXIMUM OVERSCHREDEN
Er geldt een maximum aantal van 849 per jaar, maar dit wordt overschreden, tenzij de maatschappelijk geaccepteerde trauma- en politiehelikopters niet worden meegerekend.

TEGEN DE AFSPRAKEN IN
"Het aantal nachtvluchten neemt toe en blijft toenemen en druist in tegen gemaakte afspraken",
Stelt BTV-voorzitter Hubert van Bremen. "De omwonenden, die enorm veel hinder ondervinden, zouden beschermd worden. Maar van die belofte komt niets terecht. De rechter mag zich op 25 september buigen over de zaak."

Bron: Algemeen Dagblad, 15 augustus 2017
2017-08-15, AD-Rotterdam

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

NASCHRIFT: de rechtbank heeft aangekondigd de zitting uit te stellen tot nader te bepalen datum.

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...