Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Omroep West - logoKomst helihaven bij Prins Clausplein op losse schroeven 

Actiegroep Heliniet heeft de zaak tegen de komst van een helikopterlandingsplaats bij het Prins Clausplein gewonnen. De bestuursrechter heeft de bezwaren van de actiegroep Heliniet gegrond verklaard.

Verkeerde manier
Volgens de rechter heeft de gemeente Den Haag de vergunning voor de aanleg op een verkeerde manier afgegeven. In de oorspronkelijke aanvraag is nooit sprake geweest van een heliplatform. Door later een aanvulling op de aanvraag te accepteren waarin dat wel stond, heeft de gemeente zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan een ongeoorloofde vorm van het wegnemen van de 'beletselen voor vergunningverlening'.

Toegangshek wordt helihaven

In de oorspronkelijke aanvraag stond dat het slechts zou gaan om werkzaamheden voor een toegangshek. De rechtbank vindt het gebruik als landingsplaats voor helikopters veel ingrijpender dan het plaatsen van een hekwerk. De gemeente kan nog in beroep gaan bij de Raad van State tegen de uitspraak van de rechtbank.

Volgens Herman van der Helm van de actiegroep Heliniet gaat de vlag 'half uit'. 'Er loopt nog een procedure bij de provincie, maar deze overwinining op de gemeente is alvast een mooie start', vertelt hij in Mogge Michiel op Radio West.

Bezwaren

Het belangrijkste bezwaar van de actiegroep is dat de helikopters over bewoond gebied zouden gaan vliegen. 'Dat moet je gewoon niet willen in de buurt van woonwijken als Ypenburg en Leidschenveen, en in Voorburg, Leidschendam en Nootdorp. Dat moet je doen in een rustig gebied, niet ergens waar mensen wonen en recreëren.'
Bron: Omroepwest 25-08-2017

traumahelikopter ANWB

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...