hostgator coupon codes

home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

Omroep West - logoKomst helihaven bij Prins Clausplein op losse schroeven 

Actiegroep Heliniet heeft de zaak tegen de komst van een helikopterlandingsplaats bij het Prins Clausplein gewonnen. De bestuursrechter heeft de bezwaren van de actiegroep Heliniet gegrond verklaard.

Verkeerde manier
Volgens de rechter heeft de gemeente Den Haag de vergunning voor de aanleg op een verkeerde manier afgegeven. In de oorspronkelijke aanvraag is nooit sprake geweest van een heliplatform. Door later een aanvulling op de aanvraag te accepteren waarin dat wel stond, heeft de gemeente zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan een ongeoorloofde vorm van het wegnemen van de 'beletselen voor vergunningverlening'.

Toegangshek wordt helihaven

In de oorspronkelijke aanvraag stond dat het slechts zou gaan om werkzaamheden voor een toegangshek. De rechtbank vindt het gebruik als landingsplaats voor helikopters veel ingrijpender dan het plaatsen van een hekwerk. De gemeente kan nog in beroep gaan bij de Raad van State tegen de uitspraak van de rechtbank.

Volgens Herman van der Helm van de actiegroep Heliniet gaat de vlag 'half uit'. 'Er loopt nog een procedure bij de provincie, maar deze overwinining op de gemeente is alvast een mooie start', vertelt hij in Mogge Michiel op Radio West.

Bezwaren

Het belangrijkste bezwaar van de actiegroep is dat de helikopters over bewoond gebied zouden gaan vliegen. 'Dat moet je gewoon niet willen in de buurt van woonwijken als Ypenburg en Leidschenveen, en in Voorburg, Leidschendam en Nootdorp. Dat moet je doen in een rustig gebied, niet ergens waar mensen wonen en recreëren.'
Bron: Omroepwest 25-08-2017

traumahelikopter ANWBCopyright ©  BTV-RotterdamAirport 2018 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • KOM NAAR DE MANIFESTATIE!

  Beste Leden,

  Op zaterdag 23 juni as. organiseert het bewonersberaad een manifestatie.

  Lees meer...  
 • BTV te gast in Tweede Kamer

  De BTV zat op 14 februari 2018 om tafel in de Tweede Kamer in Den Haag. Op initiatief van Suzanne Kröger van GroenLinks, waren bewonersorganisaties van de verschillende luchthavens uitgenodigd.

  Lees meer...  
 • Gemeenteraad Verkiezingen 2018

  De BTV heeft de verschillende verkiezingsprogramma's vergeleken en voor uw verduidelijkt welke vóór of tegen uitbreiding van vliegveld RTHA zijn.

  Lees meer...  
 • ALV 2018

  Beste leden,
  Hiermee nodigt het bestuur van de BTV u uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) op dinsdag 27 maart 2018.

  Lees meer...