Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

DenHaag-FMGroenLinks wil onderzoek Rotterdam-The Hague Airport opnieuw gecheckt

De fractie van GroenLinks in de Provincie Zuid-Holland wil dat onderzoeken naar geluidshinder door Rotterdam-The Hague Airport opnieuw worden gecheckt.

Statenlid Berend Potjer: “Van Rotterdam Airport is bekend dat de vliegtuigen vaak afwijken van de geplande routes. Om het Schipholverkeer te ontwijken, vliegen zij soms kilometers lang laag over dichtbevolkt gebied. De vraag is of dat in geluidsmetingen zit.” Als zou blijken dat de geluidsoverlast groter is dan aangenomen, zou dit volgens Potjer reden moeten zijn om de geluidsruimte van de luchthaven in te krimpen.

Vorige week gaf staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur & Milieu toe dat er fouten zijn gemaakt in de berekening van geluidsoverlast van Lelystad Airport. Zij besloot daarop daar nader onderzoek naar te laten doen.

2017-10-24-DENHAAG-FM

Ga hier naar de pagina van DenHaag.FM

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...