home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

DenHaag-FMGroenLinks wil onderzoek Rotterdam-The Hague Airport opnieuw gecheckt

De fractie van GroenLinks in de Provincie Zuid-Holland wil dat onderzoeken naar geluidshinder door Rotterdam-The Hague Airport opnieuw worden gecheckt.

Statenlid Berend Potjer: “Van Rotterdam Airport is bekend dat de vliegtuigen vaak afwijken van de geplande routes. Om het Schipholverkeer te ontwijken, vliegen zij soms kilometers lang laag over dichtbevolkt gebied. De vraag is of dat in geluidsmetingen zit.” Als zou blijken dat de geluidsoverlast groter is dan aangenomen, zou dit volgens Potjer reden moeten zijn om de geluidsruimte van de luchthaven in te krimpen.

Vorige week gaf staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur & Milieu toe dat er fouten zijn gemaakt in de berekening van geluidsoverlast van Lelystad Airport. Zij besloot daarop daar nader onderzoek naar te laten doen.

2017-10-24-DENHAAG-FM

Ga hier naar de pagina van DenHaag.FMCopyright ©  BTV-RotterdamAirport 2018 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Uitnodiging voor Landelijke Luchtvaartdag - 2018

  Op 8 december organiseert het ministerie samen met de Omgevingsraad Schiphol (ORS) een landelijke luchtvaartdag.

  Lees meer...  
 • KOM NAAR VERGADERING 'OVERLEG LUCHTVAART" Tweede Kamer

  Oproep van de BTV: Kom op 5 december naar de openbare vergadering Algemeen Overleg Luchtvaart in de tweede kamercommissie I&W.

  Lees meer...  
 • Zet uw kennis in voor andere leden

  Bent u gemotiveerd om zich aktief in te zetten tegen Vliegtuigoverlast?De BTV zoekt altijd vrijwilligers voor projecten.

  Lees meer...  
 • BTV spreekt in bij de Statencomm. Verkeer en Milieu (VenM)

  Op woensdag 3 oktober spreekt de BTV in bij de Statencommissie-Verkeer en Milieu(VenM) over de voorgenomen uitbreidingsplannen van Rotterdam The Hague Airport (RTHA)

  Lees meer...