home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

AD-OnlinePlan moet herrie laten afnemen

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) wil plannen doorzetten met uitbreiden. Omwonenden van de luchthaven ervaren vooral veel geluidsoverlast van het vliegveld.
Overlast strekt zich echter steeds verder uit!

Dit artikel meldt dat de bestuurlijke regiegroep Rotterdam Airport (BRR), waar de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland en de provincie Zuid-Holland zitting in hebben, daar verandering in wil brengen.
Het beoogde plan waarin maatregelen staan die de herrie moeten verminderen, is begin volgend jaar klaar.
Daarbij moet wel rekening worden gehouden met de uitvoering en haalbaarheid van de acties. Zo is voor sommige maatregelen, bijvoorbeeld die betrekking hebben op de vliegroutes, medewerking van andere partijen nodig.

GEEN DRAAGVLAK
Het Rotterdamse vliegveld wil graag uitbreiden, maar voor die gewenste groei is geen draagvlak in de regio. Wel mag het zakelijk gebruik worden versterkt als dat niet leidt tot meer herrie.

HELIKOPTERS
Opmerkelijk is dat gesproken woord over uitplaatsing van helikopters, maar niet wordt vermeld of de vrijgekomen geluidsruimte teruggegeven wordt aan de omwonenden. Het is niet zonder reden dat omwonenden hier zeer kritisch tegen aankijken.

STILLE TOESTELLEN BLIJKEN OORVERDOVEND!
Niet in dit bericht, maar zeer relevant is dat momenteel al zogenaamde 'stille' toestellen op RTHA vliegen. Men vergeet in de discussie te melden dat de stillere resultaten alleen in de cabine zijn waar te nemen omdat de motoren anders zijn geplaatst. Buiten maken deze Boeing 737-MAX7 nog evenveel herrie.

Zeer alarmerend is dat de Boeings reeds boven Spijkenisse op de gevaarlijke hoogte van ca. 600 meter vliegen, op vol vermogen, tientallen kilometers verwijderd van het vliegveld en verder dalende.
Alle plannen die RTHA voorlegt om overlast te verminderen moeten er toe leiden dat het probleem niet verder uitbreidt, zoals hier aangetoond.

Bron: AD, 2 november 2017

2017-11-02-PLAN RTHA  Klacht-stil-toestelCopyright ©  BTV-RotterdamAirport 2018 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Zet uw kennis in voor andere leden

  Bent u gemotiveerd om zich aktief in te zetten tegen Vliegtuigoverlast?De BTV zoekt altijd vrijwilligers voor projecten.

  Lees meer...  
 • BTV spreekt in bij de Statencomm. Verkeer en Milieu (VenM)

  Op woensdag 3 oktober spreekt de BTV in bij de Statencommissie-Verkeer en Milieu(VenM) over de voorgenomen uitbreidingsplannen van Rotterdam The Hague Airport (RTHA)

  Lees meer...  
 • Uitnodiging: Toelichting op Second Opinion Rapport MKBA

  Beste Leden,

  Zoals eerder aangekondigd in onze mailing aan u op 9 juli 2018 betreffende het in opdracht van de BTV ontwikkelde rapport: "Second Opinion maatschappelijke kostenbatenanalyse ontwikkeling Rotterdam The Hague Airport", wordt bijeenkomst belegd waarbij de opstellers van het rapport een nadere toelichting geven.

  Lees meer...  
 • BTV-ROTTERDAM is erkend lid van UECNA

  Vol trots maakt het bestuur van de BTV-bekend dat hun aanvraag als volwaardig lid van de UECNA (Staat voor "Europese Unie tegen Vliegtuigoverlast") is gehonoreerd.

  Lees meer...