home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

Cobouw-logoROTTERDAM The Hague AIRPORT (RTHA) WEKT SCHIJN VAN DUURZAAMHEID.

In 2017 is een overduidelijk signaal door de onpartijdige ‘Verkenner’ dhr Joost Strijnen afgegeven, dat uitbreiden van RTHA geen draagvlak heeft in de regio, terwijl ook de politiek steeds minder overtuigd is van het nut van de plannen.

Inmiddels is vanuit Brussel meer druk de overheid om serieus wat te doen aan de CO2 reductie. op dit vlak loopt Nederland achter.
Opmerkelijk dat onder deze omstandigheden RTHA een peperdure uitbreiding laat bouwen van de terminalhal, onder het motto dat de groei moet kunnen bijblijven. De vraag is natuurlijk wélke groei wordt bedoeld, als er geen draagvlak is voor uitbreiding van het aantal vluchten?

Onverwacht wordt het begrip ‘duurzaamheid’ uit de hoge hoed gegoocheld: het dak van het de uitbreiding krijgt een mos/graslaag en is daarmee door de opdrachtgever uitgeroepen tot duurzaam. Een uitlating die zowel onbegrijpelijk als ongeloofwaardig is. Iedereen weet dat vliegtuigen één van slechtste vormen van vervoer is wanneer wordt gekeken naar duurzaamheid en milieu. Een groen dak compenseert niet de ongelooflijke hoeveelheid uitstoot van CO2, Roet, Ultrafijnstof en geluidsoverlast die de toestellen produceren.
Een rectificatie van de melding dat RTHA nu ‘duurzaam’ zou opereren is hier zeker op zijn plaats.

Een ander punt van aandacht is de te maken investering, die kan oplopen tot 5 miljoen euro. De kans dat de terminal hierdoor voor verliesposten gaat zorgen is bijzonder groot. Gelet op het aantal zakelijke partijen (carriers) die zich reeds van het vliegveld hebben teruggetrokken o.a. omdat hun bestemmingen niet rendabel bleken van RTHA is een veeg voorteken de continuïteit van dit vliegveld.

Bron: Cobouw.nl, 1 februari 2018

2018-02-01-CobouwCopyright ©  BTV-RotterdamAirport 2018 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Uitnodiging voor Landelijke Luchtvaartdag - 2018

  Op 8 december organiseert het ministerie samen met de Omgevingsraad Schiphol (ORS) een landelijke luchtvaartdag.

  Lees meer...  
 • KOM NAAR VERGADERING 'OVERLEG LUCHTVAART" Tweede Kamer

  Oproep van de BTV: Kom op 5 december naar de openbare vergadering Algemeen Overleg Luchtvaart in de tweede kamercommissie I&W.

  Lees meer...  
 • Zet uw kennis in voor andere leden

  Bent u gemotiveerd om zich aktief in te zetten tegen Vliegtuigoverlast?De BTV zoekt altijd vrijwilligers voor projecten.

  Lees meer...  
 • BTV spreekt in bij de Statencomm. Verkeer en Milieu (VenM)

  Op woensdag 3 oktober spreekt de BTV in bij de Statencommissie-Verkeer en Milieu(VenM) over de voorgenomen uitbreidingsplannen van Rotterdam The Hague Airport (RTHA)

  Lees meer...