hostgator coupon codes

home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

WinmagRobots voor bagagetransport

Betere titel is: "ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT (RTHA) SCHRAPT BANEN".

Voor de afhandeling van de reizigersbagage gaat Rotterdam The Hague Airport zelfrijdende robots inzetten die zelfstandig koffers van reizigers verplaatsen.
Het afhandelingssysteem met de rijdende robots is vergelijkbaar met de robots uit de magazijnen van Amazon. Elke robot vervoert elke keer maar één stuk bagage en bepaalt zelfstandig de snelste route naar het afleverpunt.

MEER ROBOTS IN DE TOEKOMST
Als alles volgens de plan verloopt, zal het systeem in september 2018 worden ingevoerd. Het gaat in eerste instantie om een proef. Naar verwachting zal Rotterdam The Hague Airport volledig overgaan op het nieuwe systeem als de proef succesvol is. Deze kostbare investering zal alleen rendabel zijn als er méér vluchten worden uitgevoerd. Eén van de argumenten voor RTHA om te willen uitbreiden.

LUCHTHAVEN ZORGT VOOR ONTSLAGGOLF
RTHA wil uitbreiden. Hiervoor is geen draagvlak. Bovendien: Onafhankelijke bronnen hebben aangetoond dat het enige economische belang bij RTHA zélf ligt. Om ondanks deze tegen-argumenten toch groen licht te krijgen voor uitbreiding, schermt het vliegveld met het 'toverwoord' werkgelegenheid.
De aankondiging dat zij robots gaan inzetten op posities die nu door mensen worden vervuld, is op zijn zachtst gezegd 'pijnlijk' te noemen. Tel hierbij op dat ook het inchecken en paspoortcontrole steeds meer door automaten wordt overgenomen. Een logisch gevolg is de groei van dit vliegveld op termijn zal leiden tot een ontslaggolf onder de huidige werknemers. Het bericht rept geen woord over het lot van het huidige grondpersoneel.

Bron: WinMag 23 maart 2018

2018-03-23-RobotsCopyright ©  BTV-RotterdamAirport 2018 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • BTV spreekt in bij de Statencomm. Verkeer en Milieu (VenM)

  Op woensdag 26 september spreekt de BTV in bij de Statencommissie-Verkeer en Milieu(VenM) over de voorgenomen uitbreidingsplannen van Rotterdam The Hague Airport (RTHA)

  Lees meer...  
 • Uitnodiging: Toelichting op Second Opinion Rapport MKBA

  Beste Leden,

  Zoals eerder aangekondigd in onze mailing aan u op 9 juli 2018 betreffende het in opdracht van de BTV ontwikkelde rapport: "Second Opinion maatschappelijke kostenbatenanalyse ontwikkeling Rotterdam The Hague Airport", wordt bijeenkomst belegd waarbij de opstellers van het rapport een nadere toelichting geven.

  Lees meer...  
 • BTV-ROTTERDAM is erkend lid van UECNA

  Vol trots maakt het bestuur van de BTV-bekend dat hun aanvraag als volwaardig lid van de UECNA (Staat voor "Europese Unie tegen Vliegtuigoverlast") is gehonoreerd.

  Lees meer...  
 • KOM NAAR DE MANIFESTATIE!

  Beste Leden,

  Op zaterdag 23 juni as. organiseert het bewonersberaad een manifestatie.

  Lees meer...