hostgator coupon codes

home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

WinmagRobots voor bagagetransport

Betere titel is: "ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT (RTHA) SCHRAPT BANEN".

Voor de afhandeling van de reizigersbagage gaat Rotterdam The Hague Airport zelfrijdende robots inzetten die zelfstandig koffers van reizigers verplaatsen.
Het afhandelingssysteem met de rijdende robots is vergelijkbaar met de robots uit de magazijnen van Amazon. Elke robot vervoert elke keer maar één stuk bagage en bepaalt zelfstandig de snelste route naar het afleverpunt.

MEER ROBOTS IN DE TOEKOMST
Als alles volgens de plan verloopt, zal het systeem in september 2018 worden ingevoerd. Het gaat in eerste instantie om een proef. Naar verwachting zal Rotterdam The Hague Airport volledig overgaan op het nieuwe systeem als de proef succesvol is. Deze kostbare investering zal alleen rendabel zijn als er méér vluchten worden uitgevoerd. Eén van de argumenten voor RTHA om te willen uitbreiden.

LUCHTHAVEN ZORGT VOOR ONTSLAGGOLF
RTHA wil uitbreiden. Hiervoor is geen draagvlak. Bovendien: Onafhankelijke bronnen hebben aangetoond dat het enige economische belang bij RTHA zélf ligt. Om ondanks deze tegen-argumenten toch groen licht te krijgen voor uitbreiding, schermt het vliegveld met het 'toverwoord' werkgelegenheid.
De aankondiging dat zij robots gaan inzetten op posities die nu door mensen worden vervuld, is op zijn zachtst gezegd 'pijnlijk' te noemen. Tel hierbij op dat ook het inchecken en paspoortcontrole steeds meer door automaten wordt overgenomen. Een logisch gevolg is de groei van dit vliegveld op termijn zal leiden tot een ontslaggolf onder de huidige werknemers. Het bericht rept geen woord over het lot van het huidige grondpersoneel.

Bron: WinMag 23 maart 2018

2018-03-23-RobotsCopyright ©  BTV-RotterdamAirport 2018 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • KOM NAAR DE MANIFESTATIE!

  Beste Leden,

  Op zaterdag 23 juni as. organiseert het bewonersberaad een manifestatie.

  Lees meer...  
 • BTV te gast in Tweede Kamer

  De BTV zat op 14 februari 2018 om tafel in de Tweede Kamer in Den Haag. Op initiatief van Suzanne Kröger van GroenLinks, waren bewonersorganisaties van de verschillende luchthavens uitgenodigd.

  Lees meer...  
 • Gemeenteraad Verkiezingen 2018

  De BTV heeft de verschillende verkiezingsprogramma's vergeleken en voor uw verduidelijkt welke vóór of tegen uitbreiding van vliegveld RTHA zijn.

  Lees meer...  
 • ALV 2018

  Beste leden,
  Hiermee nodigt het bestuur van de BTV u uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) op dinsdag 27 maart 2018.

  Lees meer...