Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

WinmagRobots voor bagagetransport

Betere titel is: "ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT (RTHA) SCHRAPT BANEN".

Voor de afhandeling van de reizigersbagage gaat Rotterdam The Hague Airport zelfrijdende robots inzetten die zelfstandig koffers van reizigers verplaatsen.
Het afhandelingssysteem met de rijdende robots is vergelijkbaar met de robots uit de magazijnen van Amazon. Elke robot vervoert elke keer maar één stuk bagage en bepaalt zelfstandig de snelste route naar het afleverpunt.

MEER ROBOTS IN DE TOEKOMST
Als alles volgens de plan verloopt, zal het systeem in september 2018 worden ingevoerd. Het gaat in eerste instantie om een proef. Naar verwachting zal Rotterdam The Hague Airport volledig overgaan op het nieuwe systeem als de proef succesvol is. Deze kostbare investering zal alleen rendabel zijn als er méér vluchten worden uitgevoerd. Eén van de argumenten voor RTHA om te willen uitbreiden.

LUCHTHAVEN ZORGT VOOR ONTSLAGGOLF
RTHA wil uitbreiden. Hiervoor is geen draagvlak. Bovendien: Onafhankelijke bronnen hebben aangetoond dat het enige economische belang bij RTHA zélf ligt. Om ondanks deze tegen-argumenten toch groen licht te krijgen voor uitbreiding, schermt het vliegveld met het 'toverwoord' werkgelegenheid.
De aankondiging dat zij robots gaan inzetten op posities die nu door mensen worden vervuld, is op zijn zachtst gezegd 'pijnlijk' te noemen. Tel hierbij op dat ook het inchecken en paspoortcontrole steeds meer door automaten wordt overgenomen. Een logisch gevolg is de groei van dit vliegveld op termijn zal leiden tot een ontslaggolf onder de huidige werknemers. Het bericht rept geen woord over het lot van het huidige grondpersoneel.

Bron: WinMag 23 maart 2018

2018-03-23-Robots

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...