Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

D66-Lansingerland-LogoSteun D66 voor landelijk protest tegen luchtvaartgroei

De fracties van D66 Rotterdam, Zuid-Holland en Lansingerland steunen het landelijke initiatief dat aandacht vraagt voor de overlast van vliegtuigen en de grenzen van de groei van de luchtvaart.

Tijdens de landelijke protestdag op 23 juni is er ook een manifestatie in Rotterdam, waar de 3 fracties vertegenwoordigd zullen zijn. Namens Zuid-Holland is fractievoorzitter Ria Oosterop aanwezig, Rotterdam wordt vertegenwoordigd door raadslid Chantal Zeegers en Lansingerland door raadslid Ineke den Heijer.

D66 vindt het tijd om te kiezen voor duurzame luchtvaart door te investeren in innovaties en in alternatieven. Ook moet er meer eerlijke concurrentie komen tussen de luchtvaart enerzijds en de trein en bus anderzijds. Dit kan bijvoorbeeld door belasting op vliegtickets en kerosine. Juist op de korte vluchten naar Londen, Parijs en Hamburg is vervanging door treinen heel reëel.

Voor een gezonde leefbare regio

Met de steun voor het landelijke protest tegen luchtvaartgroei helpen de fracties van D66 mee om aandacht te vragen voor de impact van vliegen op de directe omgeving. Wij hopen dat hierdoor innovatie van de grond komt, korte vluchten worden overgenomen door snelle spoorverbindingen en dat de verplaatsing van vliegvelden richting zee een serieuze kans krijgt. Alleen op die manier houden we onze leefomgeving veilig en gezond.

(Dit is een korte testversie. Lees het hele bericht op de website D66.)

Bron: website D66

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...