home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

ADOnderzoek naar groei luchthaven Rotterdam te rooskleurig voorgesteld

De Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) die Rotterdam The Hague Airport (RTHA) in 2015 heeft laten uitvoeren door Ecorys, is veel te rooskleurig. Dit concluderen onafhankelijke economen, Walter Manshanden en Leo Bus.

Niet verantwoord

Volgens de onderzoekers is het ‘niet verantwoord’ als er op basis van deze MKBA beslissingen worden genomen over een eventuele groei van de luchthaven. ,,Dat is een van onze conclusies. Nu is het aan de politiek om zich erover te buigen’’, aldus Manshanden. De provinciale fractie van GroenLinks is duidelijk in haar commentaar. Zij vindt dat Zuid-Holland de cijfers van de luchthaven opnieuw moet berekenen.

Eigenbelang

De krant weet verder te melden dat onderzoekers van de TU Delft, die vorig jaar in opdracht van omwonenden de uitbreidingsplannen van de regionale luchthaven kritisch hebben doorgenomen, ook al dat een eventuele groei van Zestienhoven vooral ten goede komt aan het vliegveld zelf.

Meer

Deze informatie en meer is terug te lezen op de website van het AD.
Bron: AD 9 juli 2018 

NB: Deze schokkende onthullingen hebben inmiddels geleid tot KAMERVRAGEN en (regionaal) RAADSVRAGEN aan college van B&W.Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2018 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Zet uw kennis in voor andere leden

  Bent u gemotiveerd om zich aktief in te zetten tegen Vliegtuigoverlast?De BTV zoekt altijd vrijwilligers voor projecten.

  Lees meer...  
 • BTV spreekt in bij de Statencomm. Verkeer en Milieu (VenM)

  Op woensdag 3 oktober spreekt de BTV in bij de Statencommissie-Verkeer en Milieu(VenM) over de voorgenomen uitbreidingsplannen van Rotterdam The Hague Airport (RTHA)

  Lees meer...  
 • Uitnodiging: Toelichting op Second Opinion Rapport MKBA

  Beste Leden,

  Zoals eerder aangekondigd in onze mailing aan u op 9 juli 2018 betreffende het in opdracht van de BTV ontwikkelde rapport: "Second Opinion maatschappelijke kostenbatenanalyse ontwikkeling Rotterdam The Hague Airport", wordt bijeenkomst belegd waarbij de opstellers van het rapport een nadere toelichting geven.

  Lees meer...  
 • BTV-ROTTERDAM is erkend lid van UECNA

  Vol trots maakt het bestuur van de BTV-bekend dat hun aanvraag als volwaardig lid van de UECNA (Staat voor "Europese Unie tegen Vliegtuigoverlast") is gehonoreerd.

  Lees meer...