Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

ADOnderzoek naar groei luchthaven Rotterdam te rooskleurig voorgesteld

De Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) die Rotterdam The Hague Airport (RTHA) in 2015 heeft laten uitvoeren door Ecorys, is veel te rooskleurig. Dit concluderen onafhankelijke economen, Walter Manshanden en Leo Bus.

Niet verantwoord

Volgens de onderzoekers is het ‘niet verantwoord’ als er op basis van deze MKBA beslissingen worden genomen over een eventuele groei van de luchthaven. ,,Dat is een van onze conclusies. Nu is het aan de politiek om zich erover te buigen’’, aldus Manshanden. De provinciale fractie van GroenLinks is duidelijk in haar commentaar. Zij vindt dat Zuid-Holland de cijfers van de luchthaven opnieuw moet berekenen.

Eigenbelang

De krant weet verder te melden dat onderzoekers van de TU Delft, die vorig jaar in opdracht van omwonenden de uitbreidingsplannen van de regionale luchthaven kritisch hebben doorgenomen, ook al dat een eventuele groei van Zestienhoven vooral ten goede komt aan het vliegveld zelf.

Meer

Deze informatie en meer is terug te lezen op de website van het AD.
Bron: AD 9 juli 2018 

NB: Deze schokkende onthullingen hebben inmiddels geleid tot KAMERVRAGEN en (regionaal) RAADSVRAGEN aan college van B&W.

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...