home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

Luchtvaart-nieuwsONDERZOEK NODIG NAAR EXTRA GROEI ‘RTHA’

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) blijft groeien ondanks dat het aan zijn 'plafond' zit. Uiteraard wordt dit binnen de luchtvaartkringen met gejubel ontvangen, maar hoe zit het nu met de capaciteit die het vliegveld heeft?

Ook het vliegveld wordt in de media mooier afgeschilderd dan dat het is.

Hoe is het mogelijk dat er ondanks dat het directie al jaren vertelt dat het zijn maximum grens heeft bereikt steeds weer nieuwe bestemmingen kan toevoegen, méér toestellen kan stationeren en groter toestellen kan laten vliegen? Al deze uitbreidingen leiden tot meer overlast, meer vervuiling. Daarnaast wordt er steeds meer getwijfeld aan de toezicht die verschillende instanties op RTHA moeten houden.
Hoe kan het dat het aantal nachtvluchten almaar blijft toenemen en dat geen enkele ‘buiten het boekje’ gaat? De reden is duidelijk: Hier wordt structureel ‘geschiphold’, lees: de politiek en burger worden in de maling genomen. Hoog nodig tijd dat nu wordt opgetreden tegen deze wild-west mentaliteit van een klein clubje.
Met vage argumenten worden vluchten toegevoegd, “het past in de doelen van het vliegveld.” Ja, zo kun je ongebreideld en ongecontroleerd uitbreiden. Ondertussen blijft directie ook verkondigen de CO2 uitstoot te gaan terugdringen. Gelooft u dat?
Nog steeds wordt er voorrang gegeven aan de reiziger die voor een paar tientjes een leuk stedentripje wil maken en nog steeds worden tienduizenden bewoners daar dag en nacht voor belast.
Welke politieke partij gaat hier eens diep op in en gaat onderzoeken hoe het toezicht (dis)functioneert?

Bron: Luchtvaartnieuws 10 november 2018

 Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2019 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Uitnodiging voor Landelijke Luchtvaartdag - 2018

  Op 8 december organiseert het ministerie samen met de Omgevingsraad Schiphol (ORS) een landelijke luchtvaartdag.

  Lees meer...  
 • KOM NAAR VERGADERING 'OVERLEG LUCHTVAART" Tweede Kamer

  Oproep van de BTV: Kom op 5 december naar de openbare vergadering Algemeen Overleg Luchtvaart in de tweede kamercommissie I&W.

  Lees meer...  
 • Zet uw kennis in voor andere leden

  Bent u gemotiveerd om zich aktief in te zetten tegen Vliegtuigoverlast?De BTV zoekt altijd vrijwilligers voor projecten.

  Lees meer...  
 • BTV spreekt in bij de Statencomm. Verkeer en Milieu (VenM)

  Op woensdag 3 oktober spreekt de BTV in bij de Statencommissie-Verkeer en Milieu(VenM) over de voorgenomen uitbreidingsplannen van Rotterdam The Hague Airport (RTHA)

  Lees meer...