Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

RTV-RijnmondRaad van State behandelt alsnog zaak omwonenden vliegveld

De postbusaffaire wordt de Bewoners tegen Vliegtuigoverlast uit de Rotterdamse regio niet noodlottig.

De Raad van State heeft besloten om de zaak van de BTV tegen de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) alsnog te behandelen.

De BTV-RotterdamAirport stapte naar de Raad van State, omdat de Rotterdamse rechtbank de zaak tegen ILT over nachtvluchten van en naar Rotterdam The Hague Airport niet toewees. De Vereniging wil dat de inspectie die vluchten meer controleert. De inspectie vindt dat ze genoeg doet.

De BTV koos voor het hoger beroep bij de Raad van State. Die rechter wilde meer aanvullende informatie over de zaak en stuurde de BTV een aangetekende brief. Die brief kwam echter nooit aan. Het schrijven bleef in de lade van een Rotterdamse supermarkt liggen. De BTV heeft daar een postbus. Omdat de BTV niet reageerde, werd de zaak door de Raad van State niet in behandeling genomen. Na bezwaar van de bewonersclub, dat werd ondersteund door een excuusbrief van de betreffende supermarkt, heeft de Raad van State het besluit alsnog teruggedraaid. De BTV is blij met die beslissing. 

Bron: RTV-Rijnmond 7 december 2018

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...