home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

AD-Online

Huilverhaal van vliegveld

Directeur Ontwikkeling & Capaciteit bij Rotterdam The Hague Airport Stefan van der Kleij zegt 'last' te hebben van de helikopters op 'zijn' vliegveld.

Hij streeft naar een gescheiden geluidsruimte voor vliegverkeer en voor helikopters. Zijn functie bij het vliegveld is helder: groeien van het vliegveld. Zijn informatieverstrekking heeft altijd ook één doel: méér vliegverkeer.

EXTRA GELUIDSRUIMTE EERDER TOEGEWEZEN

Zowel vliegtuigen als helikopters produceren veel geluidsoverlast. In 1997 kwamen de heli's op RTHA. Het vliegveld kreeg gefaseerd meer geluidsruimte, waaronder ook in de nacht.
De actie die Van der Kleeij in dit bericht aankondigt om twee aparte geluidsruimtes voor te stellen, zou wel eens in het nadeel van het vliegveld kunnen zijn. Meer dan overduidelijk is dat er geen draagvlak is voor uitbreiding van het aantal vluchten. Het maken van twee geluidsruimtes zal leiden tot krimp in de luchvaart. Immers: de calamiteitenvluchten mogen niet beperkt worden. Dit houdt in dat RTHA moet inleveren op zijn capaciteit ten behoeve van de helikopters. Dat wil Van der Kleij niet en zal volop gaan schiphollen om toch groei te kunnen realiseren.

HUILEN

De Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) bestempelen het pleidooi van Van der Kleij als een ‘huilverhaal’. ,,De luchthaven heeft maar één scenario voor ogen en dat is groeien’’, zegt voorzitter Dirk Breedveld. Om dat te voorkomen wil de BTV juist dat de commerciële luchtvaart en de helikopters één geluidsruimte blijven delen.

Bron: AD 13 december 2018

politiehelikopter op Rotterdam The Hague AirportCopyright ©  BTV-RotterdamAirport 2019 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Uitnodiging voor Landelijke Luchtvaartdag - 2018

  Op 8 december organiseert het ministerie samen met de Omgevingsraad Schiphol (ORS) een landelijke luchtvaartdag.

  Lees meer...  
 • KOM NAAR VERGADERING 'OVERLEG LUCHTVAART" Tweede Kamer

  Oproep van de BTV: Kom op 5 december naar de openbare vergadering Algemeen Overleg Luchtvaart in de tweede kamercommissie I&W.

  Lees meer...  
 • Zet uw kennis in voor andere leden

  Bent u gemotiveerd om zich aktief in te zetten tegen Vliegtuigoverlast?De BTV zoekt altijd vrijwilligers voor projecten.

  Lees meer...  
 • BTV spreekt in bij de Statencomm. Verkeer en Milieu (VenM)

  Op woensdag 3 oktober spreekt de BTV in bij de Statencommissie-Verkeer en Milieu(VenM) over de voorgenomen uitbreidingsplannen van Rotterdam The Hague Airport (RTHA)

  Lees meer...