home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

Dagblad070Laten we het eens anders aanvliegen

Binnenkort gaan we het in de Rotterdamse politiek hebben over de toekomst van onze luchthaven ‘Rotterdam The Hague Airport’.

Dit Schrijft René Segers-Hoogendorn in zijn column op Dagblad 070. "We mogen als Rotterdammers en Hagenaars best een beetje trots zijn op het van oudsher lieflijke regionale luchthaventje dat vooral het zogenaamde ‘kleinzakelijke verkeer’ vervoert. En ach, zo af en toe ook een vluchtje naar Barcelona, moet kunnen toch?

Rotterdam The Hague Airport is ook al lang niet meer die kleine regionale luchthaven gespecialiseerd in kleinzakelijk vervoer. Ondertussen bestaat 70/75% procent uit (goedkope) vakantievluchten. Die kleinzakelijke markt van weleer bestaat helemaal niet meer sinds de luchtvaart in Europa in 2001 is geliberaliseerd.

Maar Rotterdam The Hague Airport moet kennelijk ineens mee in de ‘rat race’ van de luchtvaart. Een overspannen markt met veel te goedkope tickets en (dus) een explosief stijgende vraag.

De vraag is nu: doen we mee aan die ‘rat race’ of niet?
Ik zeg: niet doen."
Bron: Dagblad 070, 11 december 2018

Of download de tekst hier als PDF

Rene-Segers-HoogendoornCopyright ©  BTV-RotterdamAirport 2019 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Uitnodiging voor Landelijke Luchtvaartdag - 2018

  Op 8 december organiseert het ministerie samen met de Omgevingsraad Schiphol (ORS) een landelijke luchtvaartdag.

  Lees meer...  
 • KOM NAAR VERGADERING 'OVERLEG LUCHTVAART" Tweede Kamer

  Oproep van de BTV: Kom op 5 december naar de openbare vergadering Algemeen Overleg Luchtvaart in de tweede kamercommissie I&W.

  Lees meer...  
 • Zet uw kennis in voor andere leden

  Bent u gemotiveerd om zich aktief in te zetten tegen Vliegtuigoverlast?De BTV zoekt altijd vrijwilligers voor projecten.

  Lees meer...  
 • BTV spreekt in bij de Statencomm. Verkeer en Milieu (VenM)

  Op woensdag 3 oktober spreekt de BTV in bij de Statencommissie-Verkeer en Milieu(VenM) over de voorgenomen uitbreidingsplannen van Rotterdam The Hague Airport (RTHA)

  Lees meer...