home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

NRC.nlVoorlopig geen uitbreiding vluchten op Rotterdam Airport

De regionale luchthaven kon alleen uitbreiden wanneer helikopters en het traumateam van de politie werden verplaatst, maar dat is niet mogelijk.

RTHA kan onder de huidige omstandigheden niet uitbreiden, omdat het de geluidsgrenzen heeft bereikt. Helikoptervluchten verplaatsen zou geluidsruimte opleveren, waardoor er meer vliegtuigen kunnen landen en vertrekken vanaf de luchthaven. De locaties buiten de luchthaven die werden onderzocht, voldoen niet aan veiligheidseisen of zijn te ver gelegen van een snelweg.
Voor de luchthaven is het besluit een grote tegenvaller. RTHA, geheel in handen van de Schiphol Group, probeert al jarenlang uit te breiden.

Bizarre reactie

Een bizarre reactie van de luchthavendirectie is , volgens dit bericht, dat deze overweegt volgens RTV Rijnmond om volgend jaar een nieuw uitbreidingsplan in te dienen bij minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD).
Denkt de directie dat er plots minder CO2 uitstoot is, minder gevaar voor omgeving, minder overlast en dat de burger nu wél kan slapen door de aanvraag in gewijzigde vorm nog eens in te dienen? Volgt de directie niet wat in de media wordt geschreven door de politiek om juist te zoeken naar een krimpscenario? U Lees ook dit artikel.

Bron: NRC-Next 12 december 2012 

Foto van traumahelikopterCopyright ©  BTV-RotterdamAirport 2019 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Uitnodiging voor Landelijke Luchtvaartdag - 2018

  Op 8 december organiseert het ministerie samen met de Omgevingsraad Schiphol (ORS) een landelijke luchtvaartdag.

  Lees meer...  
 • KOM NAAR VERGADERING 'OVERLEG LUCHTVAART" Tweede Kamer

  Oproep van de BTV: Kom op 5 december naar de openbare vergadering Algemeen Overleg Luchtvaart in de tweede kamercommissie I&W.

  Lees meer...  
 • Zet uw kennis in voor andere leden

  Bent u gemotiveerd om zich aktief in te zetten tegen Vliegtuigoverlast?De BTV zoekt altijd vrijwilligers voor projecten.

  Lees meer...  
 • BTV spreekt in bij de Statencomm. Verkeer en Milieu (VenM)

  Op woensdag 3 oktober spreekt de BTV in bij de Statencommissie-Verkeer en Milieu(VenM) over de voorgenomen uitbreidingsplannen van Rotterdam The Hague Airport (RTHA)

  Lees meer...