Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

RTV-RijnmondBewoners eisen dat Inspectie ingrijpt bij Rotterdam-The Hague Airport

Omwonenden van Rotterdam-The Hague Airport willen dat de luchthaven stopt met het overschrijden van geluidsnormen. Ze willen dat de Inspectie Leefomgeving en Transport ingrijpt, omdat er drie maanden lang meer geluidsoverlast werd veroorzaakt dan was toegestaan.

De Vereniging Bewoners tegen vliegtuigoverlast RTHA (BTV) wijst op cijfers van de luchthaven over het geluidsniveau in de maanden mei, juni en juli. Toen werd het geluidsniveau overschreden tot 22%. Over heel 2018 gaat het om een overschrijding van 18%.

"We constateren dat dit om een zeer forse overschrijding gaat", schrijft de BTV. "en dat dit de geluidsoverlast die de omwonenden van RTHA ervaren, enorm verhoogt en de nodige consequenties van verstoring van woongenot, slaapverstoring en schadelijke effecten op volksgezondheid met zich meebrengt."

De omwonendenvereniging eist dat de inspectie nu ingrijpt. Als dat niet gebeurt dan hebben omwonenden recht op compensatie of een schadevergoeding, zegt de vereniging.

Bron: RTV Rijnmond, 15 januari 2019

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...