Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

AD Online

Inspectie, fluit vliegveld terug

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) moet Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zo snel mogelijk op de vingers tikken.


Dat vind de BTV. Onze vereniging heeft een handhavingsverzoek ingediend bij de ILT, in de volksmond bekend als de luchtvaartpolitie. Aanleiding zijn de berichten van RTHA waarin zij stellen dat ze een absoluut record hebben behaald in het aantal passagiers dat zij hebben vervoerd en geven daar bij aan dit te hebben bereikt door grotere vliegtuigen en meer vluchten.
Hiermee wordt aangegeven dat de eerder bereikte geluidplafond wordt doorbroken.
De minister heeft een maximaal geluidsproductie toegezegd aan het vliegveld. Deze is niet om het vliegveld dwars te zitten maar om de bewoners te beschermen die altijd de rekening gepresenteerd krijgen in de vorm van meer overlast, meer vervuiling en een slechte nachtrust. Desgevraagd geeft de Inspectie aan de aanvraag te behandelen en zich te buigen over de sanctie.

Bron: AD 17 januari 2019

2019 01 17 AD Fluit vliegveld terug

Lees ook: Drukste zomer ooit voor RTHA

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...