Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

RTV RijnmondWethouder: Geen reden om vliegveld uit te breiden

De Rotterdamse wethouder van Mobiliteit, Judith Bokhove: “Ik zie geen reden om RTHA verder uit te breiden.”

Een ruime meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad is tegen verdere groei van het aantal vluchten op Rotterdam The Hague Airport.

CDA-raadslid René Segers diende eind vorig jaar een vijf-puntenplan in waarmee hij de wethouder oproept zich bij de minister hard te maken voor een snellere herziening van het luchtruim. Ook hoopt hij dat de luchthaven gaat krimpen, omdat de overlast bij bewoners te groot is.

CDA-raadslid René Segers Hoogendoorn

Die overlast komt onder meer doordat er steeds lager gevlogen wordt en wordt uitgeweken over woonwijken. Bewoners van de Rotterdamse wijk Hillegersberg deden woensdagavond hun beklag daarover bij de gemeenteraadscommissie.

“Het is niet wenselijk dat er nu van vluchtroutes wordt afgeweken”, zegt Bokhove. Ze geeft aan bij de herziening van het luchtruim ervoor te pleiten dat dat zo min mogelijk gebeurt. “Het krimpscenario zal ik ook bespreken met de minister”, belooft Bokhove.

wethouder van Mobiliteit Judith Bokhove

Buiten de VVD en Denk spreken alle partijen zich uit tegen verdere groei van de luchthaven. Segers is blij met de brede steun, maar heeft nog zorgen. “In Den Haag is het spel op de wagen, dus we moeten nog maar afwachten wat er daar gebeurt.”

Lees verder op de pagina van RTV Rijnmond, 23 januari 2019

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...