Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

nos

Traumaheli's zitten vliegvelden dwars, bewoners vrezen meer lawaai

Voor 1 helikopter kunnen ook 10 Boeings vliegen. “Als een helikopter 's nachts vliegt, telt één keer opstijgen of landen tien keer mee.” Zegt een woordvoerder Groningen Eelde Airport. Daar willen de vliegvelden vanaf.

De reden is duidelijk. Wanneer die factor tien wordt toegewezen aan de luchthaven, kunnen er op de dag “dus” 10x meer Boeings vliegen. Het mag duidelijk zijn dat daar geen zinnig mens op wacht. Tien maal meer herrie op de piekmomenten, tien maar meer vervuiling.

Gelukkig zijn de meeste politieke partijen in de regio Rotterdam bewust dat de maat vol is. Alleen VVD-Kamerlid Remco Dijkstra pleit met ongeloofwaardige argumenten voor uitbreiding. Directie van Schiphol doet er een schepje bovenop door hun spreekwoordelijke ‘schiphollen’: valse of onjuiste informatie verspreiden om hun doel te bereiken. Triest. Dit moet worden gestopt.

Bron: NOS 29 januari 2019

Foto van traumahelikopter FLICKR / Nicky Booogaard (c)

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...