Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

RTV Rijnmond'Vliegveld moet wijken voor Rotterdam Central Park'

Hoe schrijnend is de situatie: minister Cora Nieuwenhuizen verkondigt denkbeelden uit de vorige eeuw en denkt een stad te helpen met méér vliegtuigen, dus méér overlast en vervuiling....

Ondertussen wordt een verzoek ingediend om alle vogels in de omgeving van het vliegveld af te schieten omdat deze de luchtvaart hinderen. De mensen met werkelijke visie weten al jaren dat de metropoolfunctie van regio Rotterdam hiermee om zeep wordt geholpen. Om die reden gaat de provincie Zuid-Holland onderzoeken of het vliegveld niet kan worden verplaatst. Al jaren heeft voormalig ‘zestienhoven’ de naam van planologische blunder. Het zou een verbetering zijn wanneer deze wordt verplaatst.

Rotterdam krijgt een betere metropoolfunctie wanneer vliegveld verdwijnt

De BTV hierover: ''De mix van groen hoogwaardige kennisbedrijven en woningbouw leveren ook een grote economische waarde op.'' Het sluiten van het vliegveld heeft volgens de BTV nauwelijks negatieve werkgelegenheidseffecten.

Bron: TV-Rijnmond 20 februari 2019

Lees ook de inspreektekst van de BTV in de vergadering van Provinciale Staten Zuid-Holland

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...