Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

RTV RijnmondOnderzoek naar andere invulling terrein Rotterdam The Hague Airport

De provincie vindt de locatie en de omvang van het vliegveld nu niet past in de omgeving. De provincie Zuid-Holland laat daarom onderzoeken of aan het terrein waar nu Rotterdam The Hague Airport ligt, een andere invulling kan worden gegeven.

bron: RTV-Rijnmond

Een meerderheid van Provinciale Staten nam woensdag tijdens een luchtvaartdebat een motie van GroenLinks aan. De motie houdt rekening met de eventuele uitbreiding van Schiphol richting zee.

Vooral last

"Er is altijd gezegd dat het vliegveld belangrijk is voor Rotterdam", zegt lijsttrekker Berend Potjer (GroenLinks). "De gemeente kijkt daar inmiddels anders tegenaan, zij hebben er vooral veel last van. Het is dus fantastisch dat wij nu gaan onderzoek hoe die ruimte het best gebruikt kan worden."

De vraag daarbij is of de vakantievluchten opwegen tegen de overlast, het ruimtegebruik en de klimaatschade die het vliegveld met zich meebrengt. "Of dat het vliegveld beter kan vertrekken zodat de inwoners van Rotterdam, Schiedam en Delft rust, groen en schone lucht krijgen. Door Rotterdam Airport te sluiten of te verkleinen, kunnen we daar voor zorgen."

GroenLinks ziet liever dat reizigers de trein pakken als alternatief voor vluchten tot 750 kilometer. Om dit standpunt kracht bij te zetten, is de partij een petitie gestart.

Bron: RTV-Rijnmmond, 20 februari 2019Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2019 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • aankondiging ALV 2020

  Hiermee geeft het bestuur te kennen dat de eerst komende Algemene Leden Vergadering (ALV) gepland staat voor dinsdag 24 maart 2020.

  Lees meer...  
 • Uitnodiging Informatie-avond effecten luchtvervuiling en geluidsoverlast

  U wordt uitgenodigd deze bijeenkomst in Rotterdam Hillegersberg gratis bij te wonen.

  Lees meer...  
 • DEMONSTRatie Schiphol

  Greenpeace organiseert Protestfestival Schiphol op 14 en 15 december. Kom ook en doe mee!

  Lees meer...  
 • Dirk Breedveld vertrekt uit bestuur BTV

  Hiermee maakt het bestuur van de Vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast bekend dat de heer Dirk Breedveld, één van onze mede bestuurders (algemeen bestuurslid) om hem moverende redenen zijn bestuurslidmaatschap heeft stopgezet.

  Lees meer...