Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

RTV RijnmondOnderzoek naar andere invulling terrein Rotterdam The Hague Airport

De provincie vindt de locatie en de omvang van het vliegveld nu niet past in de omgeving. De provincie Zuid-Holland laat daarom onderzoeken of aan het terrein waar nu Rotterdam The Hague Airport ligt, een andere invulling kan worden gegeven.

bron: RTV-Rijnmond

Een meerderheid van Provinciale Staten nam woensdag tijdens een luchtvaartdebat een motie van GroenLinks aan. De motie houdt rekening met de eventuele uitbreiding van Schiphol richting zee.

Vooral last

"Er is altijd gezegd dat het vliegveld belangrijk is voor Rotterdam", zegt lijsttrekker Berend Potjer (GroenLinks). "De gemeente kijkt daar inmiddels anders tegenaan, zij hebben er vooral veel last van. Het is dus fantastisch dat wij nu gaan onderzoek hoe die ruimte het best gebruikt kan worden."

De vraag daarbij is of de vakantievluchten opwegen tegen de overlast, het ruimtegebruik en de klimaatschade die het vliegveld met zich meebrengt. "Of dat het vliegveld beter kan vertrekken zodat de inwoners van Rotterdam, Schiedam en Delft rust, groen en schone lucht krijgen. Door Rotterdam Airport te sluiten of te verkleinen, kunnen we daar voor zorgen."

GroenLinks ziet liever dat reizigers de trein pakken als alternatief voor vluchten tot 750 kilometer. Om dit standpunt kracht bij te zetten, is de partij een petitie gestart.

Bron: RTV-Rijnmmond, 20 februari 2019Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2020 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Rotterdam Airport, Dankjewel!

  Niet veel leden zullen deze titel direct begrijpen. Maar er is zeker een aanleiding om de directie van het vliegveld te danken.

  Lees meer...  
 • Meetpunten geplaatst

  Enorme dank aan de honderden spontane bijdragers van de crowdfundactie!

  Lees meer...  
 • Nul meting ultrafijnstof en geluid Rotterdam The Hague Airport

  Hoe schadelijk zijn vliegtuigen nou echt voor onze gezondheid?

  Doelbedrag : 13.000 euro

  Lees meer...  
 • Nieuwe ALV in najaar

  Het coronavirus verhindert ons nog steeds om een nieuwe uitnodiging te sturen voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) die oorspronkelijk gepland stond voor eind maart j.l..

  Lees meer...