Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

RTV RijnmondMag Rotterdam The Hague AIRPORT nog groeien?

De klachten van omwonenden namen het afgelopen jaar meer dan ooit toe. En dus zei de provincie Zuid-Holland, net als de gemeente Rotterdam, dat verdere groei van de luchthaven Rotterdam The Hague Airport voorlopig geen optie is.

FOTO: RTV Rijnmond

Toch valt er ook op dit onderwerp iets te kiezen op 20 maart.
Dirk Breedveld van de actiegroep Bewoners tegen Vliegoverlast telt zijn zegeningen. "We hebben de afgelopen maanden veel bereikt. Ook de politiek heeft nu door dat dit zo niet verder kan", zegt hij in zijn achtertuin in Rotterdam-Schiebroek. Een gesprek dat ruw wordt onderbroken als een vliegtuig op 150 meter over de wijk scheert.

"Zo gaat het altijd. Als ik in de tuin zit, moet je een gesprek onderbreken, omdat je elkaar niet meer verstaat", zegt Breedveld. "Het is eigenlijk te bizar voor woorden. In Lelystad zijn nu actiegroepen die het hebben over achthonderd of duizend meter hoogte, dat vinden ze onacceptabel, maar hier is het 150 meter. Nergens in Nederland wordt zo laag gevlogen als in Rotterdam."

BRON: RTV-Rijnmond 15 maart 2019

 

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...