Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

AD Nieuws

Krimp van Rotterdam The Hague Airport ‘niet ondenkbaar’

Het is niet ondenkbaar dat Rotterdam The Hague Airport moet krimpen, zo schrijft het college van b en w van Rotterdam aan de gemeenteraad.

De brief is een reactie op de initiatiefnotitie ‘De vlucht vooruit’ van raadslid René Segers-Hoogendoorn (CDA). Die partij stelde eerder al dat de luchthaven in elk geval niet mag groeien.

Foto: AD

De initiatiefnota roept op om opnieuw een ‘richtinggevend besluit te nemen waar stad en vliegveld een paar decennia mee vooruit kunnen'. De regelgeving rondom luchthavens ligt echter vooral bij andere overheden. Enkele jaren terug luidde het advies van de staatssecretaris na onderzoek al dat het er behoefte is aan de aanwezigheid van het vliegveld, maar dat er geen draagvlak is voor de verruiming van de vergunde geluidsruimte.

Krimp van de luchthaven blijkt toch niet ondenkbaar, zo valt te lezen in de brief. Dat vanwege de effecten van het vliegverkeer op milieu en klimaat. De mogelijkheden om te krimpen zullen worden besproken in de ‘nog te bepalen zienswijze over een nieuw luchthavenbesluit’.

Onlangs kreeg de luchthaven al maatregelen opgelegd om geluidsoverlast in te perken. De belangrijkste maatregel: er mag simpelweg minder over Schiedam gevlogen worden.
Bron: AD 10 april 2019

VERENIGINGS NIEUWS

 • BTV dient ‘zienswijze’ in op concept Luchtvaart-nota.

  Minister Cora van Nieuwenhuizen ( minister van Infrastructuur en Waterstaat ) heeft een concept nota gepubliceerd over de toekomst tot 2050 van de Luchtvaart.

  Lees meer...  
 • Rotterdam Airport, Dankjewel!

  Niet veel leden zullen deze titel direct begrijpen. Maar er is zeker een aanleiding om de directie van het vliegveld te danken.

  Lees meer...  
 • Meetpunten geplaatst

  Enorme dank aan de honderden spontane bijdragers van de crowdfundactie!

  Lees meer...  
 • Nul meting ultrafijnstof en geluid Rotterdam The Hague Airport

  Hoe schadelijk zijn vliegtuigen nou echt voor onze gezondheid?

  Doelbedrag : 13.000 euro

  Lees meer...