Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

AD Nieuws

Krimp van Rotterdam The Hague Airport ‘niet ondenkbaar’

Het is niet ondenkbaar dat Rotterdam The Hague Airport moet krimpen, zo schrijft het college van b en w van Rotterdam aan de gemeenteraad.

De brief is een reactie op de initiatiefnotitie ‘De vlucht vooruit’ van raadslid René Segers-Hoogendoorn (CDA). Die partij stelde eerder al dat de luchthaven in elk geval niet mag groeien.

Foto: AD

De initiatiefnota roept op om opnieuw een ‘richtinggevend besluit te nemen waar stad en vliegveld een paar decennia mee vooruit kunnen'. De regelgeving rondom luchthavens ligt echter vooral bij andere overheden. Enkele jaren terug luidde het advies van de staatssecretaris na onderzoek al dat het er behoefte is aan de aanwezigheid van het vliegveld, maar dat er geen draagvlak is voor de verruiming van de vergunde geluidsruimte.

Krimp van de luchthaven blijkt toch niet ondenkbaar, zo valt te lezen in de brief. Dat vanwege de effecten van het vliegverkeer op milieu en klimaat. De mogelijkheden om te krimpen zullen worden besproken in de ‘nog te bepalen zienswijze over een nieuw luchthavenbesluit’.

Onlangs kreeg de luchthaven al maatregelen opgelegd om geluidsoverlast in te perken. De belangrijkste maatregel: er mag simpelweg minder over Schiedam gevlogen worden.
Bron: AD 10 april 2019Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2019 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • aankondiging ALV 2020

  Hiermee geeft het bestuur te kennen dat de eerst komende Algemene Leden Vergadering (ALV) gepland staat voor dinsdag 24 maart 2020.

  Lees meer...  
 • Uitnodiging Informatie-avond effecten luchtvervuiling en geluidsoverlast

  U wordt uitgenodigd deze bijeenkomst in Rotterdam Hillegersberg gratis bij te wonen.

  Lees meer...  
 • DEMONSTRatie Schiphol

  Greenpeace organiseert Protestfestival Schiphol op 14 en 15 december. Kom ook en doe mee!

  Lees meer...  
 • Dirk Breedveld vertrekt uit bestuur BTV

  Hiermee maakt het bestuur van de Vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast bekend dat de heer Dirk Breedveld, één van onze mede bestuurders (algemeen bestuurslid) om hem moverende redenen zijn bestuurslidmaatschap heeft stopgezet.

  Lees meer...