Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

AD Nieuws

Meer meldingen over vliegverkeer Rotterdam The Hague Airport

Het vliegverkeer rond Rotterdam The Hague Airport blijft meer reacties van omwonenden oproepen. Tussen november 2018 en januari 2019 kreeg de Milieudienst Rijnmond DCMR 6279 meldingen. Een tiende van de meldingen had te maken met toestellen die een ander vliegveld als bestemming hadden.

AD Nieuws

Eén klager vestigde een nieuw record. Hij belde of mailde de milieudienst 1941 keer in drie maanden. Dat zijn er gemiddeld twintig per dag. Soms deed de persoon zes of zeven meldingen over een vlucht. Veel van zijn meldingen zijn voor de DCMR niet te koppelen aan een specifieke vlucht.

Maar ook zonder de klachten van deze ene melder was er sprake van een forse stijging in vergelijking met 2018. Toen kreeg de milieudienst 2358 signalen van overlast.

De meldingen kwamen van 307 personen. De meeste klachten kwamen uit Bergschenhoek (2247), voor Rotterdam (1320) en Schiedam (552). Veruit de meeste meldingen (1377) werden gedaan tussen 07:00 en 08:00 uur in de ochtend.

Bron: AD, 25 april 2019

Lees de DCMR-rapportage hier op onze website.Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2019 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • aankondiging ALV 2020

  Hiermee geeft het bestuur te kennen dat de eerst komende Algemene Leden Vergadering (ALV) gepland staat voor dinsdag 24 maart 2020.

  Lees meer...  
 • Uitnodiging Informatie-avond effecten luchtvervuiling en geluidsoverlast

  U wordt uitgenodigd deze bijeenkomst in Rotterdam Hillegersberg gratis bij te wonen.

  Lees meer...  
 • DEMONSTRatie Schiphol

  Greenpeace organiseert Protestfestival Schiphol op 14 en 15 december. Kom ook en doe mee!

  Lees meer...  
 • Dirk Breedveld vertrekt uit bestuur BTV

  Hiermee maakt het bestuur van de Vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast bekend dat de heer Dirk Breedveld, één van onze mede bestuurders (algemeen bestuurslid) om hem moverende redenen zijn bestuurslidmaatschap heeft stopgezet.

  Lees meer...