Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

AD

Rotterdam Airport wil duurzame kerosine produceren

Dit bericht bevat een paar zaken waar je vette vraagtekens bij kunt zetten:

1. Rotterdam The Hague Airport géén raffinaderij, ze verhuurt slechts voor een tijdje ruimte aan een Duits bedrijf.
2. De luchthaven heeft géén vliegtuigen.
3. 1000 liter is amper voldoende om één Boeing 737 van Transavia te laten opstijgen.
4. Een vliegveld weet zelf ook wel dat ze nooit in staat zullen zijn om als neven activiteit een olieraffinaderij te kunnen bouwen of exploiteren, maar het wordt alleen gemeld om zich ‘belangrijk’ te maken.

Greenwashing

Deze manier van zich profileren heet “Greenwashing”.
Maar eigenlijk wordt de lezer misleid door de kop. Want Rotterdam Airport doet niets, behalve ruimte verhuren. Ze gaat helemaal niet op de duurzame toer.

RTHA
 (foto ter illustratie)

Vertrouwen verloren

Dit zijn berichten waardoor omwonenden zo ontzettend boos worden. Dit soort berichten zijn de berichten waarom omwonenden het vertrouwen totaal zijn verloren in het bestuur van Rotterdam The Hague Airport. Ook verliest men het vertrouwen in de politiek, omdat men daar dit soort misleidende berichten gebruiken om de schadelijkheid van een luchthaven nabij de bebouwde kom te relativeren.

Bron: AD, 24 mei 2019Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2020 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Nieuwe ALV in najaar

  Het coronavirus verhindert ons nog steeds om een nieuwe uitnodiging te sturen voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) die oorspronkelijk gepland stond voor eind maart j.l..

  Lees meer...  
 • Financiering rechtszaken MOB rond

  Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) was een inzamelingsactie gestart om juridische stappen te ondernemen tegen Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

  Lees meer...  
 • Teken de petitie nulmeting geluid

  De fijnstofwaarden die Burgermeetnet Lansingerland momenteel in Lansingerland meet, zijn historisch laag. Maar ook in omliggende gebieden. Bent u het ermee eens, dat er juist nú een nulmeting naar fijnstof rondom RTHA zou moeten plaatsvinden? Teken dan onderstaande petitie.

  Lees meer...  
 • Nationale ombudsman onderzoekt afwikkeling klachten luchtvaart

  Per heden is onze BTV gevraagd als formele gesprekspartner in het vooronderzoek dat de Nationale Ombudsman doet naar de afwikkeling van meldingen en klachten over luchtvaart.

  Lees meer...