Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

RTV Rijnmond

Actiegroepen tegen vliegoverlast boos op minister

Twee actiegroepen tegen vliegoverlast hebben een boze brief gestuurd aan minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen. Ze zijn ontstemd omdat de minister een besluit heeft genomen over de groeiplannen van Schiphol, zonder hen daarover te informeren.

Vliegtuigmotoren

Dat terwijl de minister de actiegroepen wel al enige tijd betrekt in gesprekken over dit onderwerp.
Onlangs liet Van Nieuwenhuizen weten dat Luchthaven Schiphol na 2020 verder mag groeien op voorwaarde van minder hinder voor omwonenden. De vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport schrijft samen met de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen in Lelystad dat ze zich gepasseerd voelen.

Vragen

Ook hebben ze de minister een aantal vragen over haar handelen gesteld. Ze willen weten hoe lang ze al wist dat ze dit besluit over Schiphol ging nemen en waarom ze daar tijdens ze bijeenkomsten niets over heeft gezegd. Ook vragen ze de minister wat het nut is van verdere bijeenkomsten als het besluit van de minister volledig afwijkt van wat de afgelopen tijd besproken is met de actiegroepen.

Bron: RTV-Rijnmond 8 juli 2019

Lees de brief hier.

 Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2020 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Rotterdam Airport, Dankjewel!

  Niet veel leden zullen deze titel direct begrijpen. Maar er is zeker een aanleiding om de directie van het vliegveld te danken.

  Lees meer...  
 • Meetpunten geplaatst

  Enorme dank aan de honderden spontane bijdragers van de crowdfundactie!

  Lees meer...  
 • Nul meting ultrafijnstof en geluid Rotterdam The Hague Airport

  Hoe schadelijk zijn vliegtuigen nou echt voor onze gezondheid?

  Doelbedrag : 13.000 euro

  Lees meer...  
 • Nieuwe ALV in najaar

  Het coronavirus verhindert ons nog steeds om een nieuwe uitnodiging te sturen voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) die oorspronkelijk gepland stond voor eind maart j.l..

  Lees meer...