Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

RTV Rijnmond

Actiegroepen tegen vliegoverlast boos op minister

Twee actiegroepen tegen vliegoverlast hebben een boze brief gestuurd aan minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen. Ze zijn ontstemd omdat de minister een besluit heeft genomen over de groeiplannen van Schiphol, zonder hen daarover te informeren.

Vliegtuigmotoren

Dat terwijl de minister de actiegroepen wel al enige tijd betrekt in gesprekken over dit onderwerp.
Onlangs liet Van Nieuwenhuizen weten dat Luchthaven Schiphol na 2020 verder mag groeien op voorwaarde van minder hinder voor omwonenden. De vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport schrijft samen met de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen in Lelystad dat ze zich gepasseerd voelen.

Vragen

Ook hebben ze de minister een aantal vragen over haar handelen gesteld. Ze willen weten hoe lang ze al wist dat ze dit besluit over Schiphol ging nemen en waarom ze daar tijdens ze bijeenkomsten niets over heeft gezegd. Ook vragen ze de minister wat het nut is van verdere bijeenkomsten als het besluit van de minister volledig afwijkt van wat de afgelopen tijd besproken is met de actiegroepen.

Bron: RTV-Rijnmond 8 juli 2019

Lees de brief hier.

 

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...