Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Schiedam 24

'Luchthavenminister neemt bewonersparticipanten niet serieus'

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen steunt groei van Schiphol. Dat blijkt uit correspondentie door het ministerie van 5 juli 2019. De Bewonerspartcipatiegroep Vereniging BTV-RotterdamAirport moest dit uit een persbericht vernemen en is hier verbolgen over.

Overleg genegeerd

Groei van Schiphol brengt indirect groei voor omliggende luchthavens met zich mee, waaronder het vliegveld in Rotterdam (RTHA). “De minister gaat hierbij geheel voorbij aan het feit van de lopende overlegstructuren en door haar ingestelde participantengroepen in dit kader. De minister neemt hiermede afstand van de door haar ingerichte overlegstructuren en neemt hiermede ook de bewoners niet echt serieus”, vindt Vereniging BTV-RotterdamAirport (Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport).

Hoe zou u zelf reageren?

In een brief van de vereniging aan de minister worden dertien vragen aan de minister gesteld. Zoals: Hoe zou u zelf reageren als u wordt geconfronteerd, als participant, als u op ernstige informatieachterstand wordt gezet en uit de media moet vernemen welke besluiten er zijn genomen? Welke waarde hebben verdere participatiebijeenkomsten, nu het besluit van de minister glashelder is en volledig afwijkt van wat het afgelopen jaar met het ministerie is besproken met de participanten?

De brief is mede-ondertekend door bewonersparticipatie-organisatie SATL (Samenwerkende Actiegroepen Tegen Lelystad Airport).

Bron: Schiedam24, 10 juli 2019Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2020 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Rotterdam Airport, Dankjewel!

  Niet veel leden zullen deze titel direct begrijpen. Maar er is zeker een aanleiding om de directie van het vliegveld te danken.

  Lees meer...  
 • Meetpunten geplaatst

  Enorme dank aan de honderden spontane bijdragers van de crowdfundactie!

  Lees meer...  
 • Nul meting ultrafijnstof en geluid Rotterdam The Hague Airport

  Hoe schadelijk zijn vliegtuigen nou echt voor onze gezondheid?

  Doelbedrag : 13.000 euro

  Lees meer...  
 • Nieuwe ALV in najaar

  Het coronavirus verhindert ons nog steeds om een nieuwe uitnodiging te sturen voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) die oorspronkelijk gepland stond voor eind maart j.l..

  Lees meer...